Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Niemowlaki mają pierwszeństwo w kolejce do lekarza

Data utworzenia : 2014-06-18 10:12 | Ostatni komentarz 2017-06-01 16:29

E.Nowak

36022 Odsłony
367 Komentarze

Drogie mamy ostatnio byłam na wizycie u Pani dr neurolog z moją 4 miesięczną córka . byliśmy zapisani na godzinę oczywiście zgłosiłam się do rejestracji by założyć kartę córce i pytam się Pani pielęgniarki czy teraz wchodzimy bo na godzinę zapisani jesteśmy a Pani odpowiada mi że mamy zająć kolejkę więc poszliśmy i ku naszemu zdziwieniu były matki z dzieci z przedziału wiekowego 10 -15 lat i żadna z Pań nie zasugerowała że nas przepuści więc usiedliśmy i czekaliśmy w kolejce aż przyszedł taki Pan i powiedział że czemu my czekamy bo w każdej przychodni dzieci do roku mają pierwszeństwo więc mało myśląc za płukałam do Pani doktor i za pytałam czy mamy czekać z 4 miesięcznym dzieckiem na poczekali oczywiście pani doktor odparła że mamy wejść . No i na korytarzu bunt się mam rozpoczął czemu my wchodzimy bo one czekają po 2 - 3 godziny na wizytę a ja przyszłam i wchodzę sobie ot tak i że mnie kolejka nie obowiązuje . Oczywiście miałam to koło nosa ale jeśli ja widzę w przychodni matkę z mniejszym od mojej córki dzieckiem to przepuszczam ponieważ bakterie i te sprawy a tamte mamy tak mnie za szokowały że o mało z trampek nie wyskoczyłam . Więc mam pytanie czy wasze maleństwa wchodziły bez kolejki do roku czasu ? Czy czekaliście w kolejce z dużymi dziećmi ?

2017-06-01 16:29

A żebyś wiedziała MAMA . Mnie też prędzej przepuścił facet niż kobieta - nie wiem czym to idzie. A niby kobieta kobietę szybciej zrozumie

2017-05-30 16:25

Czasami brak słów na zachowanie ludzi i to częściej kobiety

2017-05-27 15:17

Bo takie u nas właśnie jest podejście ludzi... Pamiętam jak corcia mając 3 tyg zachorowała była niedziela a ona aż się zanosila kaszlem - bałam się że się udusi. Mąż dniowke mial więc rada nie rada zadzwoniłam po jego siostrę i zawiozła mnie na pogotowie. Oczywiście kolejka do lekarza jak ino. Ale szwagierka ciągnie mnie pod same drzwi bo że my mamy pierwszeństwo. To się inne matki zbulwersowały że one tyle czekają a my sobie chcemy bez kolejki. To szwagierka cięty język zaraz jej odpaliła - pani syn ma z 8-10 lat a nasze 3 tyg widzi pani różnice ? Baba się zamknęła i słowem już się żadne inne nie odezwało. Ja po prostu jeszcze po porodzie nie miałam siły walczyć a też nie jestem z tych co odpuszczają w takich sytuacjach...

2017-05-27 06:57

Z tym pierwszenstwem to ciężka sprawa ostatnio. Byłam z dzieciakami u pediatry to jest tak zapisy na godziny my byliśmy na 11:40 dodam że młodszy ma 2 msc to nie dojść że przyszła pani o 11:50 i wrabala się w kolejkę bo ona była na 11:30 halo to 20 min różnicy to jeszcze lekarka przyjęła jakiegoś chłopca bez kolejki bo go mama ze szkoły zwalniala i przyprowadzila. Tak samo w kolejkach czy sklepach już w czy miałam problemy a teraz to w ogóle nawet panie ekspedientki mają to gdzieś ile razy podejdę z wózkiem do pustej kasy słyszę zapraszam do kasy obok a tam kolejka jak .....

2017-05-20 14:41

Szkoda że wszyscy nie mają takiego podejścia - a najlepsze jest to że każda kiedyś była w ciąży i wie jak to jest. Mi też teraz szybko się słabo robi. Dziś robiłam zakupy w markecie i na mięsnym ekspedientka wywołała mnie z kolejki z tekstem że mam pierwszeństwo - myślałam że mnie zjedzą tam inne babki(50-65), każdej się gdzieś spieszyło. Buzię zamkly gdy zobaczyły że ja tylko po żółty ser i im podziękowałam za przepuszczalne. Nie wiedziały gdzie patrzeć.

2017-05-18 23:55

Dziewczyny ja też zawsze przepuszczam ciężarne czy to w kolejce. Sama pamiętam jak się czułam i wiem, że nie zawsze samopoczucie w ciąży jest wyśmienite więc jak mogę to przepuszczam ją, żeby nie musiała się męczyć i stać w kolejce.

2017-05-18 07:35

Kinga, ja też tak często robiłam i robię, raz nawet pamiętam jak byliśmy z mężem i mąż poprosił panią, to starsza Pani za nami wyraziła ogromne swoje niezadowolenie, pomijając fakt, że tak naprawdę to staliśmy w kasie pierwszeństwa, więc nawet nikt nie powinien słowem się odezwać. A że mój mąż to nie należy do osób, które pewne rzeczy przemilczają to wywiązała się dyskusja, w której pani ostatecznie poddała się i sama przyznała, że nie zauważyła, że to kasa pierwszeństwa.

2017-05-08 07:56

Taki kraj niestety. Matki z małymi dziećmi czy też kobiety w ciąży powinny mieć pierwszeństwo praktycznie wszędzie. Jednak w Polsce ludzie tego nie rozumieją, każdy patrzy jedynie na siebie i najbardziej cieszy się wtedy kiedy jemu jest dobrze, a drugiej osobie źle. No może nie każdy ale wìęlszość społeczeństwa. Dlatego sam bunt mnie nie dziwi natomiast nie mogę wyjść z "podziwu" że tak się dzieje. Pewnie każda z tych matek na Twoim miejscu też weszłaby bez kolejli gdyby mogła. Ja przed ciążą zawsze przepuszczałam kobiety w ciąży i z małymi dziećmi, ale spotkałam się też z wielkim oburzeniem. Kiedyś w sklepie zawołałam ciężarną, która stała na samym końcu długiej kolejki. Jedna z Pań mało mnie nie zaatakowała, bo przeze mnie musiała postać minute dłużej.