Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Sapka

Data utworzenia : 2014-06-05 11:25 | Ostatni komentarz 2014-06-15 13:09

E.Nowak

6489 Odsłony
10 Komentarze

Drogie mamy moja córka ma 4 miesiące i do kiedy utrzymuje się sapka ? I czy to prawda że jeśli sapka utrzymuje się długo to może być oznaką alergii pokarmowej ?

2014-06-15 13:09

Tak bardzo dużo ulewa i wypróbowałam różne mleka ale po nich miała zatwardzenia a pediatra powiedział że to normalne i przejdzie

2014-06-12 21:34

Znalazłam dobry artykuł na ten temat: http://parenting.pl/portal/sapka-u-noworodka

2014-06-12 19:46

E.Nowak a ma jakies inne objawy ? Ulewa , cierpi z powodu kolek , bezdechy albo kaszel ? problemy ze snem ? Czy tylko zapchany nosek ? Na razie sama nawilżaj powietrze ...duzo wietrz i nosek zakrapiaj sola fizjologiczna albo delikatniejsza woda morska

2014-06-12 19:23

Byłam dziś u lekarza i powiedział że suche jest powietrze i dlatego mamy czekać jak będzie wilgotne powietrze . Oczywiście używam nose fride i bardzo mało jest wydzieliny poczekamy nie długo mam wizytę w patologii noworodkowej i poinformuje o space .

2014-06-12 17:05

A używasz aspiratora? Dużo wyciągasz nim śluzu z noska? Czy występują jakiekolwiek inne objawy alergii? Co do nawilżaczy to proponuję taki z wbudowanym higrometrem. Też go kupiliśmy bo mała ciężko oddychała. Ustawia się w nim pożądany poziom nawilżenia pomieszczenia i jak spada poniżej określonego poziomu to nawilżacz zaczyna pracować.

2014-06-05 17:46

No czyszczę nosek Nose Fride i używamy wody morskiej , bardzo dużo czasu spędzamy na dworku i powietrze mamy wilgotne byłam u pediatry powiedział że to normalne że jest sapka i żebym się nie martwiła , chociaż dla mnie to podejrzane no i karmię butelką

2014-06-05 16:12

Jak pozbyć się sapki u niemowlaka Gdy mała się urodziła to żadnej sapki nie miała .Ale gdy miała 3 miesiące o dziwo to się zmieniło .Bardzo zaczęło charczeć jej w nosku a szczególnie w nocy. Lekarze radzili żeby wietrzyć mieszkanie , odciągać i nawilżać nosek robiłam jakiś czas i zmian żadnych nie było. Potem że mam odstawić cały nabiał próbowałam nic nie dawało . Aż w końcu , czytałam mnóstwo artykułów na internecie i natrafiłam na jeden o sapce alergicznej . Za jego radą próbowałam odstawiać różne produkty z diety aż przejdzie ponieważ karmiłam piersią . I pewnego dnia rano wstajemy a tu sapki niema , alergenem okazał się chleb pełnoziarnisty z pewnego sklepu . Więc już go potem nie jadłam a sapka nie wróciła puki co :D Więc jeśli macie taki problem jak moja córeczka z sapką polecam wypróbować ten sposób. [przeniesione przez Redakcję LOVI - tekst rozpoczynający wątek utworzony: 2013-12-14 16:36]

2014-06-05 14:08

wilgotny ręcznik na kaloryferze pomaga, jeśli jest sezon grzewczy. teraz to wiele nie da.