Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Jakie i jakiej firmy będzie najlepsze nosideło (nie chusta) dla dzidziusia?

Data utworzenia : 2014-05-08 14:39 | Ostatni komentarz 2018-07-23 13:10

ladyzga

14958 Odsłony
84 Komentarze

Dziewczyny, niedawno dowiedziałam się, że będę po raz drugi mamą. Tym razem chcę kupić takie nosidełko na szelkach, ponieważ przy pierwszym dziecku nie sprawiłam sobie takiego i żałuję, dlatego nie chcę popełnić tego samego błędu. Przeglądałam allegro, tam jest tego dużo. Kiedyś koleżanka pokazała mi swoje, firmy WOMAR, ale mi nie odpowiada. Czy słyszałyście coś może o marcie Baby Bjorn? Czy posiadacie takie nosidełka, co możecie mi polecić?

2014-05-08 19:42

Ja co do nosidła o którym piszesz nic Ci nie napiszę bo nie znam tego produktu ale podaję link do wątku o nosidłach i chustach może coś tam ciekawego znajdziesz http://lovi.pl/pl/forum/6/18/1 Ale bardzo ważne żeby to było się nosidełko ergonomiczne:)

2014-05-08 19:23

nie masz co żałować tego Baby Bjorna. ostatnio słychać dużo negatywnych głosów na temat tego nosidła, dziecko nie jest dobrze ułożone, wpada w nosidło, wisi w nim, kręgosłup nie jest dostatecznie podtrzymany. ja mam Mandukę i jestem wybitnie zadowolona! mam pewność, że dziecko jest dobrze ułożone i nie dzieje mu się krzywda. koleżanki mają Tule i również są zadowolone. pamiętaj, żeby ABSOLUTNIE nie nosić dziecka przodem do świata - czy to w chuście, czy w nosidle. to straszna męczarnia dla malutkiego kręgosłupa :( a ludzie noszą tak dzieci :( nie mogę w to uwierzyć czasami, ech, znowu to napiszę, internety mają, ale wiedzy nie czerpią. acha, i jeszcze w jedno - w nosidle można nosić dzieci, które same siedzą. dla niesiedzących jednak niezastąpiona jest chusta - tylko ona jest w stanie odpowiednio otulić maleńkie ciałko. te wkładki noworodkowe do nosideł to taki trochę "pic na wodę". proszę, nie noś noworodka i małego niemowlaka w nosidle, ja naprawdę wiem, co mówię...

2014-05-08 17:12

Mnie wpadło w oko firmy Baby Bjorn, ale ceny są zabójcze... Patrzyłam na używane, ale są różne modele i nie za bardzo wiem czym się różnią. Czy któraś z mam takie posiada, mogłaby się wypowiedzieć? Szukam takiego od urodzenia, bez dodatkowego zakupu wkładki dla noworodka.

2014-05-08 16:47

U nas świetnie sprawdziło się nosidełko ergonomiczne firmy TULA(Tuli) http://www.babytula.pl/collections/nosideka-ergonomiczne. Jest miękkie ale dobrze trzyma malucha. Łatwo zwinąć i schować w plecaku, ma dopinany miękki daszek, który świetnie podtrzymuje główkę starszakowi podczas snu. Ogólnie nasz maluch bardzo lubił być w nim noszony. Dodatkowy atut, to to że można dokupić wkładkę dla noworodka i drugą przedszkolaka, która może być przydatna podczas długich spacerów - pewnie niedługo ją kupimy;) Ważne aby nosidło główny ciężar nosiło na biodrach, a nie na ramionach - miałam na próbę właśnie takie firmy Womar - tragedia, po 30 minutach paski mi się boleśnie wrzynały w ramiona a kręgosłup odmawiał posłuszeństwa - synek był wtedy jeszcze maleńki i lekki więc nie wyobrażam sobie dalej z tym nosidłem.