Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Aktywność w brzuszku a aktywność niemowlaka

Data utworzenia : 2014-02-27 16:32 | Ostatni komentarz 2017-04-19 10:25

ewca85

10266 Odsłony
115 Komentarze

Czy Wasze dzieci były aktywne w brzuchu i przełożyło się to na aktywność w późniejszym czasie?

2017-04-19 10:25

moj maluszek do 32 tygodnia był mniej akrtywny bywały dni ze dużo się ruszał, a teraz po 32 tygodniu rusza się non stop, mam wrazenie wręcz ze wogole nie spi. nawet jak w nocy wstaje to czuje jak sie rusza

2017-01-04 15:24

W brzuchu był spokojny i po urodzeniu też nie mogę narzekać :-) czyli u mnie ta teoria się sprawdziła.

2017-01-03 20:16

U mnie aktywnosc w brzuszku moich dzieci naraxie w 100% odzwierciedlają sie w zyciu juz poza nim :-)

2017-01-03 19:12

Julcia w brzuchu byla aktywna a teraz ciagle pedaluje nozkami caly czas co wiecej nocne pory mniej wiecej rowniez sie zgadzaja :)

2016-11-20 17:20

Mojego maluszka czułam jak baraszkuje w brzuszku dopiero w 20 tygodniu ciąży. Zresztą to była moja pierwsza ciąża i nie wiedziałam jak to jest. Mój gin powiedział, że od 16 tc. powinnam jakieś ruchy czuć ale to wszystko zależy od maluszka , łożyska itp. Tak jak piszą dziewczyny najwięcej i najczęściej czułam synka po jedzeniu kiedy się położyłam. Zauważyłam tylko jedną prawidłowość - w ciąży budziłam się zawsze między 2 a 3 w nocy i przez pół godziny chodziłam bo nie miałam ochoty spać i czułam delikatne ruchy maluszka. Teraz kiedy karmię to około 2 w nocy maluszek budzi się bo jest głodny.

2016-11-20 00:21

Jeśli masz łożysko na przedniej ścianie mniej czuć ruchy dziecka ponieważ ono je amortyzuje. Zawsze możesz też zmotywować dziecko do większego ruchu np weź ciepły prysznic, zjedź coś słodkiego lub kwaśnego, napij się zimnej gazowanej coli. Wtedy dzidziuś będzie bardziej aktywny.

2016-11-19 00:00

W pierwszej ciąży czułam ruchy od 16 tc, dużo odpoczywałam to i synek się ruszał, częściej go czułam. Teraz w drugiej ciąży, na początku zapomniałam, że w ciąży jestem, musiałam zająć się synkiem 1,3l. jak zaszłam w drugą ciążę. Ruchy w drugiej ciąży zaczęłam czuć ok. 20 tygodnia. I często nie miałam czasu sprawdzić czy niunia sos rusza, bo wiadomo starszy syn. Polecamy coś słodkiego, chwilę posiedzieć, a nawet łyczek coli i będzie dobrze. Piszesz że to twoja trzecia ciąża, więc pewnie masz w domu dużo zajęć, a wiadomo jak mama chodzi to dziecko jest spokojniejsze, więc zwolnij usiądź a poczujesz ruchy

2016-11-18 20:16

Witam dziewczynki, właśnie zastanawialam się nad aktywnością dzidziusia w brzuszku na wczesnym etapie ciąży. Kończy mi się 17 tydzień ciąży, dodam że to trzecia ciąŻa i raz dzidzia się rusza ( lekkie ruchy czuje), później cały dzień mam wrażenie że nic nie czuje. Trochę mi to martwi, chociaż czytałam ze łożysko ma Przedniej ścianie, a ja tak mam też utrudnia czucie i tłuszczyk Co prawda u mnie została skóra po dwóch poprzednich ciałach i narazie bardzo nie panikuje, za trzy tygodnie wizyta niestety. A jak to u Was było albo jest?