Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Problem z przewijaniem

Data utworzenia : 2014-02-19 09:29 | Ostatni komentarz 2021-06-14 17:09

konto usunięte

6133 Odsłony
41 Komentarze

Dziewczyny ratujcie. Od pewnego czasu, około dwóch tygodni mam wielki problem z przewijaniem młodej. Nie da się jej położyć, żeby zmienić pieluchę. Wygina się, kreci i ucieka i siada. Doszło do tego, że nauczyłam się ubierać pieluchę na siedząco, tyłek wycieram jej przerzucając przez kolano, bo inaczej wszystko byłoby w kupie :/ Próbowałam dawać jej do zabawy różne przedmioty, ale zanim zdążę jej zmienić pieluchę to ona już ucieka. Miała któraś z was taką sytuację?

2021-06-14 17:09

Ile ma syn? Moja córka 8miesiecy I masakra z ubieraniem albo przebraniem pampersa

2021-06-14 15:57

My jesteśmy na tym samym etapie i sytuacja wygląda podobnie mały kręci się w każdą stronę na brzuch na bok wszystko wkoło go interesuje Staram się zawsze zabawić go jakąś zabawką przeważnie daje mu paczkę chusteczek do rąk i chwilę tą paczką się zabawię w tym czasie jak zdążę zmienić kampera Natomiast jeżeli muszę ubrać mu cały zestaw ubranek ubieram go już na siedząco u siebie na kolana jakoś dajemy radę ale też czasami bywa ciężko

2015-02-28 10:03

Ja tzez daje malej jakis przedmiot ktory mam pod reka i wtedy moge spokojnie ja przebrac:)

2015-02-27 14:02

moj synek tez bardzo krecil wiercil wyginal i niecierpliwil sie na przewijaku, trudno bylo go przewinac i ubrac...jednak od czasu, kiedy przy przewijaniu wynajde i dam mu do reki jakas zabawke, ktora dawno sie nie bawil albo ktorej jeszcze nie zna, ewentualnie rowniez jakas tubke, chusteczki nawilzone, itp....synek zaczyna interesowac sie otrzymanym przedmiotem a ja w tym czasie szybciutko moge go przewinac :)) takze znalazlam na niego sposob :))

2015-02-25 21:30

Ja żeby zmienić pieluszke synkowi to często daję mu do rączki to co lubi najbardziej... pilota, telefonu, aspirator do noska, pojemnik na smoczek. On zaczyna się tym bawić a ja daje radę zmienić pieluszkę i to bez pomocy męża. Tylko czasami najpierw musze go wyciszyć. Wiec biorę go na rączki i za chwilkę nie ma już płaczu.

2014-02-26 21:58

Dzisiaj nie dzialalo nic. No ale trudno, jakos to przetrwam. W koncu nie ja jedna :D

2014-02-26 21:55

dokładnie cos innego coś co nie jest zabawką i od razu zaciekawienie :) a i spokojniejsze sie robi dzieciątko i łatwiej przewinąć

2014-02-26 19:07

U nas teraz pomagają spinacze do prania. Jak dostanie jeden, to zaraz wyciąga rączkę po drugi i wtedy ma radochę :)