Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Kwaśne kupki

Data utworzenia : 2014-01-28 19:10 | Ostatni komentarz 2024-07-18 09:59

Beata74

12334 Odsłony
24 Komentarze

Moje dziecko ( 11 miesięcy ) ma kwaśne kupki. Byłam z tym u lekarza, ale zalecił tylko podawanie Acidolacu. Niestety dziecko nadal ma kwaśne kupki trwa to już jakieś 3 tygodnie, czasami kupki są bardziej kwaśne, a czasem mniej. Byłam jeszcze raz u lekarza, ale nadal kazał podawać Acidolac, nie wiem dalej co mam robić bo niestety to nie przechodzi.

2014-01-29 13:23

U nas synek miał kwaśne kupki przy ząbkowaniu. Podawałam mu dicoflor w kroplach lub Lakcid, po ok 3 dniach przechodziło. Spróbuj, może Wam też to pomoże?

2014-01-29 12:52

Kwaśne kupki mogą być również przyczyna chociazby skazy bialkowej czy nietolerancji laktozy ale do teraz pewnie byloby to wykryte. Oczywiście rozszerzanie diety, ząbki.. U Nas kupki byly kwaśne z powodu zakażenia rotawirusami..

2014-01-29 11:24

Teraz właśnie małemu wychodzą 3 ząbki. Do diety nie wprowadzaliśmy nic nowego.

2014-01-28 22:36

Mój Kacper ma taki kupki po mandarynkach , kiwi ...i zauwazylam ze jak zaczely mu wychodzic okolo 6 msc dwa zabki na dole ...tez mial . Ale dla Twojego spokoju jesli masz mozliwosc idz do innego pediatry

2014-01-28 21:01

Mam nadzieje że Twój lekarz wie co robi i jaką diagnozę postawił. Myślę że warto się zastanowić co powoduje takie podrażnienie może tak jak dziewczyny pisały zjadło cos nowego , innego i stąd ta reakcja.

2014-01-28 20:57

Zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami. Moje dziecko robiło i czasem robi takie kupki, właśnie ze względu na ząbkowanie i czasem po wprowadzaniu nowych dań, dlatego ważne jest, by nowości wprowadzać w południe, by móc obserwować reakcje dziecka na dany produkt.

2014-01-28 20:54

Myślę że warto zasięgnąć opinii innego lekarza, może zleci badania. 11miesięcy to tak jak pisała poprzedniczka czas rozszerzania diety może maluch zjadł coś nowego może owoce? 3 tygodnie to długi czas może w tym czasie coś zmieniłaś w diecie czasami nawet zmiana sklepu inne źródło zaopatrzenia. Czasami przyczyna jest prostsza niż nam się wydaje, ale preferowałabym konsultacje z innym lekarzem.

2014-01-28 19:57

Beata74 kwaśne kupki mogą świadczyć o wielu rzeczach. O infekcji jelitowej, o alergii, o ząbkowaniu. A może po prostu wprowadziłaś do diety jakiś nowy produkt?