Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Noc przespana? Niewielka waga w 4 miesiącu

Data utworzenia : 2019-03-02 19:34 | Ostatni komentarz 2019-06-14 10:19

Konto usunięte

1118 Odsłony
11 Komentarze

Od kiedy Wasze dzieci zaczęły przysypiac całe noce ? Mój synek nagle od kilku dni jak go biorę do karmienia zaczyna jeść, ledwo co zje i już śpi. W ogóle nie jest głodny tylko wygląda jakby się trochę napił. Zaczął mi nawet zanikać pokarm nocny. W ciągu dnia zwiększył sobie porcje o ok 30 ml a tak czy siak jest małym niejadkiem. Zjada zaledwie maksymalnie po 90 ml i to na raty. Średnio w ciągu dnia je 5 x i w nocy dojadał3x. Przez to, że nagle zaprzestał nocą martwię się o niego. Ma 64 cm i waży 6150 - zatem nie jest pulpetem. W tym tygodniu kończy 4 miesiąc. Czy to normalne ? Co mogę zrobić by zwiększyć kaloryczność posiłków ? Dodam, że często ja brałam go na śpiocha i karmiłam. Czasem jak zaspałam to synek się rzucał po łóżku przez sen i budził mnie na karmienie. Zastanawiam się czy nie odciągać nocą polarmu przynajmniej 2x i stymulować laktację by w ciągu dnia dokarmiać tym tłustym mlekiem. Czasami muszę dać porcję modyfikowanego bo moja laktacja od początku wymaga ogromnej pracy i nie jest najlepsza. Taki pokarm nocny mógłby przynajmniej zastąpić mm. Proszę powiedzieć co robić i jak to u Was wyglądało.

2019-06-14 10:19

U nas już 4 zęby na horyzoncie, córka co prawda ma 10 miesięcy, ale nadal zdarzają się jej 2 pobudki w nocy na jedzonko. Jestem zdania, że trzeba dzielnie to przetrwać a przyjdzie pora, że sobie to odeśpimy ;P

2019-06-03 22:08

Mój synek zaczął przesypiać noce, jak miał miesiąc. Dostawał butlę z odciągniętym pokarmem około 20:00 i wstawał 6:00, 6:30.

2019-05-17 23:39

Mama.gratki u nas właśnie idą kolejne zęby widać już cztery chociaż żaden nie chce się przebić i w dzień ciężko bo marudzi i nie chce spać w nocy budzi się raz na mleko ale szybko zasypia na moje szczęście więc mogę się wyspać w miarę. Ale jak jedziemy gdziekolwiek to zawsze przysypia po pewnym czasie a później się denerwuje że co wyciągamy z fotelika i jest nie wyspany rozemocjonowany a później daje popalić . Może jak będzie większy i tyle nie będzie spał to będzie łatwiej . Bo każdy się denerwuje jak ktoś go budzi , a czasami nie ma wyjścia

Konto usunięte

2019-05-17 22:39

U nas to się zmienia. Były sporadyczne noce po kilku miesiącach, że córka się nie budziła jednak w czasie ząbkowania czy infekcji zdarza się jedna pobudka na mleko i np czyszczenie niska. Od około 11 m-ca przespane noce zdarzają się często. Zauważyłam, że bardzo ważna jest rutyna i „rozjazd” powoduje, ze córka nie śpi spokojnie

2019-05-13 22:49

Bakowska ale z Ciebie szczęściara :) u nas 5miesiecy syn wstaje w nocy na mleko 1 czasami o 4 zależy jak zaśnie i w dzień te drzemki swojego czasu ma kiepskie . A już przesypial mi całe noce i coś się zmieniło nagle zaczęły iść zęby teraz stoją w miejscu zrobil się strasznie raczkowy także ciesz się kochana :) ja tak się cieszyłam i się pozmienialo :D

2019-05-13 19:37

Moja córka ma 7 tygodni.i od około 2 tyg.przesypia prawie całe noce. Z początku budziła się co 3 godziny do jedzenia a teraz już ładnie w nocy śpi.ostatnie karmienie przed spaniem. W dzień rutyna co 3 godz.sie budzi do jedzenia.

Konto usunięte

2019-05-09 22:00

Mój synek ma niecałe 4 mc i waży podobnie jak Twój. Nie przesypia nocy, wręcz od tygodnia budzi się coraz częściej. Jestem wykończona, ale z drugiej strony to nie wiem czy i tak pozwoliłabym mu przespać noc, bo u niego głównie nocne jedzonko składa sie chyba na i tak mizerny przyrost wagi

2019-05-04 20:07

U nas noce przespane całe obecnie 4miesiace czasami zdarzy mu się że wstaje w nocy ale nie jest to często . Z tym że mój jest na mleku modyfikowanym . Z tego co słyszałam to dzieci kp częściej się budzą w nocy niz te karmione mm. Ale ile w tym prawdy . Eleonorka może w nocy pouzywaj trochę laktatora