Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Poduszka

Data utworzenia : 2019-01-03 22:49 | Ostatni komentarz 2019-05-18 16:47

AGNIESZKA.PONIATOWSKA

845 Odsłony
7 Komentarze

Moja córcia ma splaszczona główkę z tyłu położna zaproponowała poduszkę typu Head Care czy ktoś stosował i z jakim skutkiem

2019-05-18 16:47

My dostaliśmy poduszka z babymoov u nas był problem bo synek w ogóle nie trzymał główki na wprost tylko na bokach podczas zabawy tylko na prawo badz lewo i przez miesiąc do zabaw na kilka minut układaliśmy mu główkę i nie ma w ogóle problemu . Co do korygowania główki się nie wypowiem bo nie mieliśmy problemu ale słyszałam że pomaga :)

2019-01-06 22:47

My stosujemy poduszki head care u synka od około 2mc zycia (teraz ma ponad 6 mc), gdyż u niego zw na napięcie mięśniowe i wiążącym się z tym ułożeniem główki zwykle w jedną stronę (jedna strona była bardziej dominujaca pomimo prob układania na zmiane)główka zaczęła mu się skośnie spłaszczać.Zaczęliśmy od rozmiaru M i po dosc szybkim czasie było widać już poprawę.Na poduszce leżał na spacerach,w nocy oraz w ciągu dnia.Pozniej gdy zaczął już próbować przekręcać się na boki to stosowalismy ja na noc i drzemki w ciągu dnia a tak to na kliniku lub macie na płasko się bawił.Teraz mamy rozmiar L.Jedna wada która zauważyłam to to że uszka synka się czasami zawijały i trzeba było pilnować i mu je odginać.Rehabikitantka również nam polecała ta poduszkę z firmy head care.Cena dość wysoka ale myślę że warto bo ma certyfikat i skuteczność potwierdzona przez rzesze rodziców nawet późno zaczynających stosowanie u swoich dzieci.O innych firmach nie mogę nic powiedzieć.Zawsze można odkupić poduszkę head care od kogoś widziałam ogłoszenia w necie.

2019-01-04 20:30

Ja kupiłam moje małej poduszkę z firmy babymoov, bardzo fajna, wygodna i do tego ładniusia oraz wcale nie droga.

2019-01-04 17:01

Osobiście nie stosowałam, ale stosowała znajoma i jest zadowolona, efekty widać bardzo szybko z tego co mi opowiadała.

2019-01-04 15:53

kupiłam i ja czekam na efekty na pewno dam znac jak nam poszło

2019-01-04 14:28

ja dla małej mam z firmy Good Head, niemal to samo co HC a dużo tańsza. Mała śpi od jakichś 2 tyg , także na poprawę jeszcze czekam, ale warto nawet kupić na próbę bo koszt poduszki jest ok.

2019-01-04 12:53

Ja osobiście nie natomiast stosowała moja przyjaciółka . Jej synek miał już 6 miesięcy kiedy zauważyła u niego zmianę w kształcie główki z tego strachu zaczęła szukać pomocy w internecie na różnych forach i natknęła sie właśnie na poduszke head care zamówiła i nie żałuje tego . Odkąd zaczęła ją używać główka małego zmieniła sie i efekt jest zadowalający . Stres był duży ponieważ każdy mówił że już może być za późno na stosowanie tego typu poduszek jednak mylili sie bo różnica jest wielka . Mimo swej ceny jest warta kupna ;)