Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Nadwrażliwość na dotyk

Data utworzenia : 2018-12-29 19:57 | Ostatni komentarz 2019-01-03 06:00

Konto usunięte

348 Odsłony
4 Komentarze

Dziewczyny, właśnie zauważyłam, że córka (8,5 m-ca) nie chce dotykać włosów, brody Mikołaja, szczotki, męskiej brody, zaciska piąstki i reaguje płaczem. Czytałam już trochę o SI, ale wydaje mi się dziwne to, że wcześniej ciągnęła za włosy, włochate narzuty itd, takiego problemu nie było. Tak jakby nadwrażliwość na dotyk stała się nabyta. Spotkałyście się z czymś takim? Macie jakieś pomysły, sugestie?

Konto usunięte

2019-01-03 06:00

Aga, minęło. Bardzo szybko zareagowałam i zdążyłam się namartwic. Ale mam dziwny problem i zastanawiam się czy go pod to podciągnąć, może pod skok? Córka w dzień ma mniejszy apetyt na mleko, wczoraj wypiła 3 razy (okolo 280 łącznie), natomiast w nocy wypija ponad 400 w trakcie dwóch karmien, jednak budzi się częściej

Konto usunięte

2019-01-02 23:22

Mama, jak sytuacja? Nadal córa tak reaguje?

Konto usunięte

2018-12-29 22:55

Agnieszko, córę pokłuła delikatnie żywa choinka wczoraj, ale nie łączyłam tego bo potem jej jeszcze dotykała, zabawkami się bawi, dotyka różnych faktur

Konto usunięte

2018-12-29 20:41

Mama, a czy córka nie zraziła się do jakiegoś przedmiotu własnie o ostrych krawędziach? U mnie ostatnio zauwazylam, ze jak Córeczka na początku dotknęla choinke z papieru o ostrych, kłujacych krawedziach to teraz nie chce jej dotykac w ogole, albo dotyka ostroznie i powolutku jednym paluszkiem i od razu sie wycofuje. Zrazila się do niej i w ten sposób reaguje. Moze Twoja Córeczka tez sie zrazila, moze ukłuł ją zarost własnie czy cos podobnego.