Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Ciemieniucha 4 miesięczne dziecko

Data utworzenia : 2018-12-19 19:20 | Ostatni komentarz 2019-05-18 16:50

BeataR

5961 Odsłony
27 Komentarze

Witam, Dziewczyny doradźcie coś w sprawie ciemieniuchy, na początku pojawiła sie kilka tygodni po urodzeniu, pomogła oliwka. Teraz znowu, ale oliwka nie pomaga, kupiłam baby cap stosowałam 3 tygodnie ale brak poprawy jak dla mnie przeniosło się dalej. Dzisiaj kupiłam Dermicin, czy ktoś z Was stosował, w ulotce jest napisane aby nanosić rano i wieczorem, ale rozumiem ze po aplikacji zmyć i dopiero wówczas wyczesywać? Ktoś ma inne rady?

2019-05-18 16:50

U nas jest ciemieniucha i oliwka nie pomaga tak samo szampon na ciemieniuche z ziaji też nie zdaje egzaminu . Coś zeszło ale dalej ma. I chyba poradzę się w końcu pediatry co mogę zastosować jeszcze bo co po malu nam to schodzi wyczesuje mu ale nie lubi staram się codziennie czasami co dwa dni

2019-01-04 14:31

u mojej super się sprawdził olej lniany zarówno na głowę jak i twarz bo miała straszną ciemieniuchę :/

2019-01-02 14:15

korzystałam z dermicin - u nas pomogło :-) po natłuszczeniu skóry głowy, gabeczka która jest w zestawie masowałam główkę a szczoteczka wyczesywałam :-)

2019-01-01 19:39

U nas ciemieniucha była mała. Zorientowaliśmy się dopiero przy 3 miesiącu, że coś jest. Niestety, była uparta i wyczesywanie plus szampony dla dzieci nic nie dawały. Za radą pediatry użyłam nizoralu. Niedużo i krótko i jak ręką odjął. Po 2 myciach nic nie było.

2018-12-30 10:13

Mój synek tez miał ciemieniuchę i pediatra poradziła nam na pół godziny przed kąpielą nasmarować główkę dziecka oliwą z oliwek (taką spożywczą dobrej jakości), a w czasie kąpieli zmyć normalnie główkę. Po kąpieli delikatnie wyczesywaliśmy ciemieniuchę miękką szczoteczką. Wszystko się ładnie złuszczało i w sumie trwało ze 3, 4 dni. A pediatra poleciła oliwę z oliwek spożywczą, bo niektóre oliwki pielęgnacyjne dla dzieci mogą działać na skórę wysuszająco.

2018-12-30 01:25

Polecam szampon na ciemieniuchę z Musteli :) u nas pomogło :)

2018-12-28 19:41

Mojemu synkowi pomógł Baby Cap . Już pierwsze użycie dało jakiś efekt, chociaż ciemieniucha zniknęła ostatecznie po kilku dniach stosowania. Sprayu zaczęłam używać od razu jak tylko zauważyłam problem na główce. Dodam jeszcze, że synek urodził się z bujną czuprynką, więc pielęgnacja główki była trudniejsza.

2018-12-28 16:15

Nam bardzo pomógł szampon z musteli na ciemieniuche. Efektów nie było od razu ale za to nie mamy już nawrotow. Wcześniej stosowalam oliwki i żele specjalnie na ciemieniuche ale one tak jakby pomagaly tylko doraznie i zaraz problem wracał.