Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Drozdzaki ??

Data utworzenia : 2018-11-14 11:46 | Ostatni komentarz 2019-08-19 13:52

Ewcia88

1186 Odsłony
25 Komentarze

Witam po przerwie dziewczyny ;)) wracam do Was z takim o to nietypowym tematem - drozdzaki, mnie akurat interesują narządów płciowych, w sumie nie wiem czy są też inne...Ale wracając do tematu. Moja córka- półtora roku - gdy wychodziły jej czwórki ma straszne kupy które podrazniaja jej dolne partie ciała. Teraz idą trójki i podobnie, choć mamy mały problem....otóż dwa tygodnie temu najpierw miała wszystko czerwone, potem zbilo się to w czerwone krosteczki, plamki ....z nóg już wygoilam ale nie z reszty ...każda kupa podraznia, tak bynajmniej mi się wydaje. Teraz jej się tak zlaly te krostki, czyli kilka połączyło się w jedno...I tak sobie to jest od kilku dni. Jest to czerwone. Nie pogarsza się ale też nie polepsza....mąkę ziemniaczaną odstawiłam bo gdyby to były drozdzaki to nie wolno bo jest to dla nich pozywka. Używam sudocrem i bephanten .....I chyba wybiorę się do lekarza bo aż mnie to martwi...

2019-08-19 13:52

Odświeżam wątek z tego powodu że Paulina poleciła mi tu bardzo fajną maść na różne grzybiczne zmiany u dzieci, działa też na odparzenia gdy sudocream zawodzi...Polecam. ostatnio polecilam bratowej bo już nie dawała rady sobie...A przy szczepieniu Pani doktor powiedziała mi że jest to bardzo fajny delikatny kream który szybko działa,  więc warto polecać. 

2018-11-20 23:12

no ja ten clotri używam od czwartu i nie powiem bo wyleczyło mi z grubsza bardzo łądnie, ale jeszcze są takie małe plamki czerwone (a były aż zgrubienia przypomnę) , które nasilają się po kupie lub moczu gdy kilk aminut dłużej pobędzie wtakim pampersie....dziś robiłam badanie moczu z osadem i zobaczymy co wyjdzie, bo jak będzi eok to bym chciała ja w końcu zaszczepić

2018-11-20 08:11

Ewcia moja córka kiedyś sobie tak mocno odparzyla że nic nie dawało rady , próbowałam od sudocremu po właśnie clotrimazolum . Też nie pomogło , dopiero poszłam do pediatry na bilans chyba i jej powiedziałam . Poleciła mi tormentiol . Unikałam zawsze tej maści bo kwas borowy zawiera . Ale szczerze mówiąc kupiłam i posmarowalam gruba warstwa co druga , trzecia pieluszkę na drugi dzień było już tylko zaczerwienione i zeszło do zera w ciągu 2 dni . Tam na ulotce pisze zeby nie stosować więcej niż 3 dni . Kiedyś ta maść była ogólnie polecana na odparzenia każdego rodzaju później właśnie przestali ze względu na kwas borowy . Ale jest na prawdę niezastąpiona . Jest też pochodna od niej bez tego kwasu ale próbowałam i też nie pomogła .

2018-11-19 23:08

Chodzi z mężem do WC i stoi obok i mówi tata si sam usiądzie ale nie sika. Tylko muwi si si i pusty nocnik niesie do kibla że niby wylewa

2018-11-19 22:55

o matko.....zabawnie to brzmi ale wiem ze Tobie do śmiechu nie jest....może potrzebuje czasu? może niech więcej z Twoim męzem chodzi do łazienki ?? może jak tak patrzy na siostry i siebie czuje się inny ?? nie wiem...nigdy nie wiadomo co w głowce takiemu maluszkowi siedzi...

2018-11-19 21:37

Jak siada Julka to Julek też usiądzie ale siku nie zrobi on wogole chyba boi się swojego ptaka. Ostatnio w wannie mi stanął i zaczol sika to się rozplakal i zaczął uciekać

2018-11-19 21:19

Paulina - moja do południa to jeszcze siada i jako tako posiedzi ale po południu to muszę dawać coś w raczki by posiedziała dłużej niż dwie sekundy he he wyczułam tez że w łazience lepiej się skupia więc tylko tam chodzimy , a i nocnik kładę na zamkniętym kibelku by tak szybko mi z niego nie zwiała :))) ale cały czas jestem obok i pilnuję

2018-11-19 18:27

Mój ma 19 i z nocnik nici nie chce. Czasem siada ale nie na długo. Też nie mam ulotki ale znalazłam na necie (Lek stosuje się 2-3 razy dziennie .Smaruje się cienką warstwą kremu chorobowo zmienione miejsca nie dłużej jednak niż przez okres 2 do 4 tygodni.)