Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Przetykanie kanałów łzowych

Data utworzenia : 2018-11-09 12:33 | Ostatni komentarz 2018-11-20 23:09

Asialuszcz

624 Odsłony
9 Komentarze

Czy któraś mama u swojego szkrab miała taki zabieg? Jak z tym walczyluscie ropa w oczach łzy na światło czy wiatr? Porozmawiajmy!

2018-11-20 23:09

zapewne bo ino taki maluszek się męczy. to może skup się na tych masażach , pilnować się by były regularne i kilka ich w ciągu dnia i może coś się poprawi ?? a o zabiegu poczytać i ewentualnie jeszcze z kimś o tym pogadać?? nie mam pojęcia

2018-11-20 08:38

Moja pediatra wszystko kwituje "to widocznie taki typ" albo przepisuje mega duza liste lekow... Konsultowalam z kilkoma okulistami i mowili, ze zadne krople tylko masaze, a zabieg po 2 rz Ciekawe jak wyglada ten zabieg przetykania, bo moze lepiej by bylo zrobic wczesniej i miec spokoj, dziecku tez by ulzylo.

2018-11-19 21:23

Desiraya a ile Twój synek ma ?? a co mówi lekarz gdy jeździcie na kontrolę z oczkiem ?? muszę się wybrać do kuzynki na tą kawę w końcu to podpytam jak tam jej synek....w ostateczności tez mieli mieć zabieg. ostatnio ze szwagierką o nim rozmawialiśmy i jej jakaś koleżanka z pracy opowiadała że też tak miała z synkiem - to ona od razu poszła na zabieg gdy miał 3 miesiące, nie czekała za długo bo widziałą ze te masaże i kropelki nic a nic nie pomagały....nie wiem jak to oceniać, bo nie wiem jak poważny jest ten zabieg...

2018-11-19 20:20

Ewcia to jak u mnie, z tym, ze moj syn nie daje robic masazu:( Obawiam sie, ze bedzie potrzebny zabieg..

2018-11-19 12:32

GoskaK A długo ten masaż wykonywała i jak często? Mój chrzesniak ma problem z oczkiem id urodzenia, obecnie ma 10 miesięcy i żadnej poprawy. Ale niestety nie wiem czy nadal robią masaż oczka i z jaką częstotliwością.

2018-11-17 23:13

Niedrożność kanalików łzowych to dość częsty problem u noworodków i niemowlaków. Polecam wizytę u okulisty i wykonywanie masażu kanalików. Zwykle to pomaga i można uniknąć zabiegu udrażniania kanalików. Ten problem dotyczył obojga moich dzieci i systematyczne masaże wystarczyły aby zażegnać problem. Poniżej podaje link do amamtorskiego filmiku jak masować: https://www.youtube.com/watch?v=NLQ9xcvwCUw Również okulista powinien pokazać jak wykonać ten masaż. Wytrwałości życzę :)

2018-11-16 21:17

mój chrześniak od urodzenia ma problem z oczkiem. tez właśnie mu łzawiło, potem mocno ropiało - taka flegma mu z tego oczka schodziła.....miał antybiotyk pamiętam, potem jakieś kropelki, tez kazano masować kilka razy dziennie by ten kanalik sam się zamknął, jeśli nie to czeka ich zabieg...obecnie mały ma 8 miesięcy, jeszcze miesiąc temu miał kropelki i te masaże....musze podpytać jak się sprawa ma bo nawet nie wiem....

2018-11-15 17:35

Mój starszy synek miał na początku problemy z kanalikami przez tydzień masowsliy 3 razy dziennie i po miesiącu przeszlo