Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Dziecko się budzi i... co dalej?

Data utworzenia : 2018-10-22 11:18 | Ostatni komentarz 2018-11-07 14:23

Konto usunięte

1137 Odsłony
26 Komentarze

Mamusie, niedawno wspominałam, że moja sześciomiesięczna córa się budzi i zaczyna się bawić. Nieważne czy to rano czy w dzień po drzemce. Natomiast synek koleżanki (teraz 1,5) budził się i jeszcze często budzi się nadal z przeraźliwym płaczem. Zastanawiam się jak jest u Was? Jaki odgłosy Was budzą rano najczęściej?

2018-10-22 13:30

Mnie rano budzi tylko budzik hihi. Mały jak wstaje to czasem wyląduje się nam do łóżka albo wyciąga zabawki i się bawi. U nas nie było tak żeby wstawać z płaczem. O no może kilka razy ale to jak chory albo nie dospi.

Konto usunięte

2018-10-22 11:56

Synek kuzynki jest już dużo straszy a nadal budzi się z płaczem, tak jak w okresie niemowlęcym. Wydaje mi się, że to jest bardzo indywidualna kwestia. Czasem dziecko jest przestarszone, że w zasięgu wzroku nie mam nikogo, czasem coś sprawia dyskomfort, jest po prostu zaspane i marudzi, coś się śniło i przestraszyło. Myślę, że może być naprawdę dużo czynników. Ja sama czasem jak wstanę, to nie odzywam się do nikogo bo jakoś tak nie mam humoru. innym razem obudzę się i biegnę na zakupy, piekę ciastka na 2 śniadanie i energia mnie rozpiera. Powodu nie znam :)