Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Nocne przewroty na brzuszek

Data utworzenia : 2018-08-25 03:12 | Ostatni komentarz 2018-08-29 22:19

Konto usunięte

2400 Odsłony
11 Komentarze

Witajcie. Korzystając z nieprzespanej nocy.. :-) Coreczka 3,5 miesiaca. Opanowała przekrecanie sie z pleckow na brzuszek i jest masakra. Po nocach nie spie z obawa, ze sie przekreci i straci oddech. Corka w nocy, kiedy ma lekki sen (ostatnio jest marudna i ma problemy ze snem) potrafi przekrecic sie z plecow na brzuszek po kilkanascie razy. Nie pomaga podkladanie kocykow, poduszek, bo zawsze wszystko rozkopie nogami i w efekcie i tak laduje na brzuchu. Przy tym potrafi sie uderzyc głowką o szczebelek, o karuzelke, o cokolwiek. Jak radzilyscie sobie z takim nocnym przekrecaniem sie malucha na brzuszek?

2018-08-29 22:19

Również mamy taki pod materacyk. Jeśli masz się tak stresować to lepiej kupić. Przy pierwszej córce nie miałam, a teraz jak go mam, to nie wiem, jak mogłam go wtedy nie mieć :)

Konto usunięte

2018-08-27 21:14

Mam babysense, jestem zadowolona. Również wyczuwa malucha na przewijaku. Generalnie polecam monitory zakładane pod łóżeczko. Długo szukałam monitora zakładanego na kostkę, ale to nie jest produkt medyczny i u nas niedostępny. Ten na pieluszkę u nas by się nie sprawdził bo pieluszka musi być mocno ściśnięta aby monitor przylegał do ciała, a ja nie lubię jej zbyt mocno ściągać

2018-08-27 20:34

Też mam angelcare i też jestem zadowolona, jest bardzo czuły bo wyczuwa oddech nawet jak dziecko jest na przewijaku na łóżeczku

2018-08-27 19:05

My juz przy drugim dziecku mamy Angelcare i generalnie polecam.

Konto usunięte

2018-08-27 12:51

Dzis o 3:27 sie obudziłam. Patrze do lozeczka a ona spi na brzuszku. Nie wiem ile tak spała, ale od poprzedniej pobudki mineły 3 godziny wiec mogla sie od razu przkrecic i tak dlugo spac na brzuszku, nie wiem. Dzis chce zamowic monitor oddechu. Jaki polecacie? Ten z Babysense czy inny?

2018-08-27 09:32

My chwilę ochraniacz mieliśmy założony, potem chwilę zdjęty ale jak synek zaczął uderzać głową w szczebelki to znów założyliśmy bo zawsze bezpieczniej dla główki. My mieliśmy problem z odkladalnoscia synka do łóżeczka bo po chwili albo nawet odrazu się wybudzal. Byłam bardzo sceptycznie nastawiona żeby odkładać go na brzuszek bo niby niewskazane, ale tylko w takiej pozycji synek spi spokojnie i dlugo i gdyby nie monitor właśnie to bym chyba oka nie zmruzyla, ale zauwazylam, ze jak cos mu nie pasuje albo za długo śpi na jednym poliku to sam odwraca glowke w druga strone dlatego uważam Pchela, że jest ziarenko prawdy w tym co piszesz, ale to zapewne zależy od danego dziecka i jednak ten monitor mi też pozwala spać spokojnie

Konto usunięte

2018-08-27 07:47

Możesz wykorzystać ochraniacz na łóżeczko. Ja założę dopiero na zimę, ale teraz z jednej strony mam kolorową ksiszeczkę i też trochę amortyzuje. Wcześnie zaczęła Ci się przekręcać. Moja ma 4,5 i tylko na boczki. Potwierdzam luksus i spokój ducha kiedy ma się monitor. Gdybys się zastanawiała nad modelem to my mamy zakładany na materacyk pod łóżeczko i uważam, że taki jest najpraktyczniejszy. Nie sądzę, że dziecko zareaguje. Moja miała przez przypadek pieluszkę na buźce i tylko wymachiwała rączkami, nawet nie krzyknęła ani zapłakała

Konto usunięte

2018-08-26 13:28

Nie radzialam sobie. Jak dziecko opanuje jakaś czynność to ja po prostu powtarza :) i nic nie da zastanawianie. Jeśli masz klasyczne łóżeczko szczebelkowe to od takiego uderzenia raczej nie stanie się krzywda ale jeśli się obawiasz pomyśl nad wymianą na łóżeczko turystyczne