Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Paniczny płacz o tej samej porze

Data utworzenia : 2018-08-17 22:14 | Ostatni komentarz 2018-08-30 14:55

K.Pralat

9060 Odsłony
12 Komentarze

Witam serdecznie ! Pisze tutaj gdyż jestem już bezradna biegam po lekarzach dziecięcych pediatrzy,dermatolodzy,neurolodzy nawet lekarz rodzinny badali dziecko i nie widza nic niepokojącego a jednak cos jest nie tak ;( Moje maleństwo ma 8 tygodni w ciagu dnia i nocy jest bardzo grzeczna jak aniolek jednak codziennie o tej samej porze ok 19:30 zaczyna płakać ale ten płacz jest tak intensywny że maleństwo aż się całe robi czerwone łzy lecą a ona wręcz krzyczy ;( nie pręży się przy tym ani nie wygina ciała po prostu panicznie płacze trwa to ok pół godziny po czym zasypia i już dalej jest wszystko w porządku. Parę dni temu był a u mnie połóżna twierdząc że to kolki kazała podawać przy każdym karmieniu DELICOL ale czy taka dawka nie zaszkodzi dziecku?? Do tego mała ma delikatne krostki na twarzy dermatolog przepisał nam CERKOPIL do mycia twarzy oraz ZINALFAT do smarowania po tym znacznie poprawiła się cera maluszka jednak od paru dni znowu pojawiają się pojedyncze sztuki mimo stosowania produktów, polozna twierdzi że to skazać białkowa ale ja już wykluczyłam wszystko z mojej diety ;( szczerze mówiąc już sama nie wiem co jeść żeby dziecku nie zaszkodzić a mieć wartościowy pokarm z tego wszystkiego waga błyskawicznie spada w dół ;( proszę o pomoc , będę bardzo wdzięczna za odpowiedź i radę. Ż góry dziękuję. K. Prałat

2018-08-18 09:37

Po delikolu nic dziecku nie będzie ale wątpię by była to nietolerancja laktozy, bo płakało by przy każdym karmieniu. Jeśli nie widzisz poprawy przy diecie beznabiałowej radzę z niej zrezygnować. Jeśli dziecko nie ma wyraźnych problemów z brzuszkiem, nie wymiotuję to dobry alergolog nawet przy skazie białkowej nie zaleca diety, bo organizm musi się do białka przyzwyczaić a z mleka mamy białko jest najlepiej tolerowane. Piszę to bo sama przechodziłam skazę białkową z mojego pokarmu białko nie szkodziło a jak dziecko samo zjadło nabiał to krztusiło się i wyskakiwały plamy. Z twojego opisu wynika że dziecko nie ma objawów alergii. Skóra w drugim miesiącu życia jest najbrzydsza, zazwyczaj krosty same ustępują obserwuj czy stan się pogarsza czy poprawia. Być może ten płacz to kolki, a wtedy tylko czas pomoże. Najważniejsze że córeczka zdrowa. Wiem że ciężko patrzeć na cierpienia, ale trzeba się cieszyć że lekarze nic nie znaleźli. Mój synek ma dwa lata i 5 miesięcy i dopiero od miesiąca przestał krzyczeć w nocy, czasem jęczał płakał co godzinę, nasiliło się kiedy pojawił się braciszek. Jest niesamowicie wrażliwy. Jak dziewczyny spokój i mniej bodźców może pomóc warto zwrócić uwagę na telewizor bo niektóre dzieci źle reagują kiedy w tle gra.

2018-08-18 09:22

Bardzo dziękuję za odpowiedź i o cenne wskazówki jestem bardzo wdzięczna;) Jeśli chodzi o cykl dnia mamy raczej stabilnie ustalony każdego dnia tak samo staramy się mała kąpać ok 19 i niezależnie od tego czy jakiej jest wcześniej czy później mała dostaje ataku raz przed kąpielą raz po niej ;( A odnośnie spadku wagi pisałam o swojej a nie o dziecku w nawiązaniu do tego , iż już nie wiem co mam jest by mleko było wartościowe a zostawiając wszystko co niby mała uczula;(

2018-08-18 08:50

Nie obraz się ale skoro waga spada w dół to skonsultowalabym to z lekarzem i podała mleko modyfikowane... Nietolerancje laktozy tez bym wykluczyła ponieważ mój synek miał i płakał cały dzień po cycku i w trakcie jedzenia a nie tylko o danej godzinie. Może faktycznie są to kolki, w sumie zawsze znaczynaja się o +/- tej samej godzinie. Ewentualnie jeszcze tak jak pisze mama_gratki dziecko jest już zmęczone i ma trudności z usypianiem z zmęczenia. Spróbuj wcześniej położyć dziecko spać, np zacznij usypiac z 15-20 min wcześniej niż zaczyna już płakać, jesli wybudzi się o danej godzinie to stawiam na kolke. Delicol też możesz zacząć podawać, nawet jeśli to nie kolka to dziecku nic po tym nie będzie

Konto usunięte

2018-08-18 07:40

Dzień dobry, Również pomyślałam o kolkach. Mówi się, że jeśli płacz trwa min trzy razy w tyg lub po min 3 godz to potwierdzamy, ze kolki. U Pani córeczki, gdyby to były kolki to córka by się prężyła, wierzgała nóżkami. Delicol jest również na nietolerancję laktozy - zawiera enzym laktazę. Nie szkodzi, podaję go również mojej córce (z powodu nietolerancji laktozy) i widzę znaczną poprawę. Może Pani stosować dwa-trzy tygodnie, jeśli będzie poprawa to proszę pozostać przy tych kropelkach. Jest też preparat o nazwie kolzym, substancja jest taka sama jak w Delicolu, a nie zawiera cukru. Jednak mi pediatra zalecił pozostanie przy sprawdzonym preparacie. Czy macie ustalony rytm dnia? O której godzinie kąpie Pani córkę? Może dziecko jest juz zmęczone,