Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)
problemy brzuszkowe
Data utworzenia : 2018-08-13 10:32 | Ostatni komentarz 2018-08-29 22:08
Witam mam problemy z córeczką a raczej jej brzuszkiem... córka ma już 8 miesięcy a z bólami zmagamy się niemal od początku. Nasza sytuacja wygląda mniej więcej tak, że w dzień maluszek jest pogodny natomiast wieczorem/w nocy gdy zasypia ma problemy z brzuchem. Córka w tym czasie często się przebudza czasami nawet co pół godziny, stęka, wierci się, jęczy aż do momentu gdy uda jej się wypuścić troszkę gazów i wtedy spokojnie zasypia dalej. Niekiedy to stękanie potrafi trwać pół godziny albo godzinę i wtedy jedyny sposób na jej uśpienie to butelka mleka, tylko ile razy można karmić w nocy jeśli to się tak często powtarza. Czasami zasypia skulona z pupą w górze więc według mnie wygląda jak by jednak coś ją bolało. Chodzę z tym do lekarza ale mam wrażenie że oni nie mają pojęcia co jej może dolegać a jednocześnie myślą, że coś sobie wymyślam. Robiliśmy już kilka badan moczu ogólnych i posiewy ale wszystko jest w porządku. Środki typu espumisan, debridat nic nie zmieniają. Jeśli chodzi o kupki to też wydają się normalne w zależności od tego co zje. Nie mam już pomysłu co może jej dolegać. Może spotkałyście się już z podobną sytuacją.
Sortowanie:
2018-08-29 22:08
Pomyślałam o tym samym co Mama Gratki. Spróbować na pewno warto, może problem tkwi właśnie w laktozie.
Konto usunięte
2018-08-18 11:15
Zastanawia mnie nietolerancja laktozy u twojej córki. U nas było podobnie. Stosujemy Delicol - krople na kolkę oraz w sytuacji gdy się właśnie trawi laktozy. Te kropelki zawierają enzym laktoza, który umożliwia trawienie laktozy. Stosuje się je 8 kropli przed każdym posiłkiem. Możesz spróbować kilka dni lub tygodni, ponieważ krople nie są wydawane na receptę. Początkowo nie wierzyłam w ich skuteczność, ale stosowałam. Nie zauważyłam, że brakło i przez dwa dni nie podawałam ich córce, ponieważ czekałam na zamówienie i wyedy okazało się, że córce pomagają
2018-08-18 10:57
Posiadam butelkę antykolkową i stosuje masaże brzuszka. Gdy się wygina nocą masaż i i przyciskanie nóg do brzuszka pomaga na chwilkę, potrafi nawet od razu zasnąć jednak pośpi dwie minuty i od nowa. Jeśli chodzi o zmianę mleka to byłam już u dwóch pediatrów i twierdzą że to nic nie zmieni. Sama już nie wiem co robić.
Konto usunięte