Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Długi sen = odwodnienie?

Data utworzenia : 2018-08-01 07:26 | Ostatni komentarz 2018-08-15 18:22

Konto usunięte

1135 Odsłony
37 Komentarze

Hej Dziewczyny! Coreczka ma niecałe 3 miesiace. Dziś przespała ciągiem ponad 8 godzin. Jak zasnęła po 18 to obudziła sie o 3. Problem w tym, ze jej pieluszka była praktycznie sucha, pomijajac mała plamke w moczu na gornej czesci pieluszki. Czy fakt, ze przeztyle godzin nie sikała moze wskazywac na odwodnienie?

2018-08-01 11:15

Zaobserwuj mała podczas dnia jak się zachowuje, czy nie jest apatyczna i czy chetnie zjada. Może częściej ssać pierś podczas takich upałów. Sprawdź pieluszki podczas dnia ile ich jest

Konto usunięte

2018-08-01 11:09

Agnieszka, kontroluj kolejne pieluszki i koniecznie sprawdź ciemiàczko. Zapadnięcie widać „na oko” albo na dotyk. Przesuń delikatnie dłonią po główce z przodu. Sprawdź i daj znać Córka ma taki sam apetyt jak do tej pory? Ma gorącą główkę/wypieki? Byłyście dużo na dworze? W słońcu?

2018-08-01 09:14

Również myślę, że nie ma się czym martwić. Moja córcia też niedawno przespała 7h ciągiem, a ma miesiąc ledwo. Myślę, że te upały są dla maluszków po prostu też bardzo męczące.

2018-08-01 08:14

Myślę, że jeżeli w nocy była prawie sucha pieluszka, a teraz w dzień będzie bez problemu sikala to nie ma się czym przejmować. Mój synek czasem w nocy ma całego mokrego pampersa, a czasem zwłaszcza jak właśnie dłużej prześpi i nie karmię go kilka godzin to nie sika tyle i też pielszuka jest prawie sucha. A później w dzień więcej je, pije to i od razu pielszuka szybciej się zapełnia:)

2018-08-01 07:41

Ważna jest sumaryczna liczba mokrych pieluszek conajmniej 6 dziennie. Mój synek ma 8 tygodni i w nocy nie robi ani kupy ani siku ( pojawia się koło 5 dopiero) śpi ciągiem 5-7h ja się z tego cieszę bo starszy dawna skończył dwa lata o dopiero w tym tygodniu dwa razy spał po 6 h bez płaczu :) odwodnienie u maluszka najlepiej widać na ciemiączku przy odwodnieniu jest zapadnięte, można też złapać skórę na brzuszku jak do szczypnięcia powinna po puszczeniu wrócić szybko na swoje miejsce.