Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Ile zjada noworodek

Data utworzenia : 2018-07-27 15:12 | Ostatni komentarz 2018-08-07 00:42

Paulina.Pawlowska

703 Odsłony
11 Komentarze

Witam Moja córka ma 9 dni . Urodziła się z masa urodzeniowa 4130 cięciem cesarskim (brak postępu porodu). W pierwszej oraz drugiej dobie życia drastycznie spadł jej cukier (prawdopodobnie duża przyczyna było to, ze nie miałam pokarmu). Od 3 doby karmie wyłącznie mlekiem sztucznym . 2 dni temu bardzo ciężko dobudzala się na karmienie . Z uwagi na wcześniejsze wahania cukru udałam się na Sor dla dzieci . Zostawiono nas na obserwacje na dobę. Mała przybyła na wadze ... w warunkach szpitalnych zjadała 45-55 ml na jedno karmienie co ok 3 h. Teraz jestemy w domu i tu znowu - je jak chce . Najmniej zjada 30 ml... ale potrafi i 60 ml . Ile mieszanki jadły Wasze dzieci ?? Czy te ilości są okey (dodam ze pediatrzy mówią każdy co innego a było ich kilku. Jakie jest Wasze zdanie ? ??

2018-07-27 21:32

Właśnie tak jest w zaleceniach ... ale moja mała w życiu tyle nie zje ... byłyśmy na obserwacji w szpitalu lekarze u panie pielęgniarki twierdzą ze 55 to bardzo „ładne zjadanie „ ... wiem ze każdy malec ma inne potrzeby - na wadze przybrała . Nie wcisnę w nią więcej :(

2018-07-27 19:04

Moje maluchy jadł właśnie ok 90 ml

2018-07-27 18:08

Począwszy od urodzenia noworodek powinien zjadać mniej więcej ok 10ml na porcje, potem w kolejnych dobach dodajemy po 10ml do porcji, więc Twój maluch powinien zjadać ok 80-90ml na porcje. Dalej w pierwszym miesiącu noworodek może zjadać ok 110 ml na porcje lub więcej jeśli tego potrzebuje