Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Pobyt w szpitalu z powodu kataru i kaszlu

Data utworzenia : 2018-05-15 10:04 | Ostatni komentarz 2018-05-23 22:26

Alicja.Plichta

2673 Odsłony
24 Komentarze

Hej dziewczyny . Pomocy :( Mój synek ma 6 tygodni w niedzielę o 1 w nocy zostaliśmy w szpitalu z powodu kataru i kaszlu oraz plesniawek. Jak długo się leczy takiego malucha w szpitalu ? Dziś chcą zrobić USG brzuszka , głowy i klatki piersiowej , wyniki z krwi ma w normie a zalecenia są takie aby go inhalowac , dawać krople do nosa 2xdziennie , dają mu raz dziennie jakiś syrop do picia oraz często mam go karmić ( karmię mm) i oczywiście odciągać katarek. Dziś już jest lepiej , maluch ładnie śpi ,je i przybiera na wadze ( od wczoraj do dziś przybrał 50 gram a je średnio 90 ml mm) . Wczoraj jeszcze podawali mu kroplówki dwie ale już ich nie ma mieć. Lekarz mówi że dziś zostajemy jeszcze w szpitalu a potem że jeszcze z nimi trochę będę tutaj nie powiedział ile. Leżymy w Kartuzach w szpitalu. Ile się leży z maluszkiem na takie dolegliwości ?

2018-05-15 20:03

Ja tak , ale chodzi o to że nie ma z kim córki zostawić :( i się martwię

2018-05-15 19:56

Alicja, ale dlaczego się komplikuje, bo nie rozumiem? Jesteś obecnie w szpitalu z maluchem tak?

2018-05-15 13:15

Moja sytuacja jest taka że dziś że zlobka dzwonili że cora chora . Mąż ma 1 zmiane , prowadzi sklep , córkę odebrala babcia , która dziś ma 2 zmianę w pracy. Jutro mąż ma towar , moja mama ma też towar na sklepach i już się sprawą komplikuje a tesciowa jest po operacji kolana i po drugie też już do pracy wrrocila ;(

2018-05-15 12:00

My tego nie będziemy w stanie ocenić, ale jeśli jest poprawa, wyniki będziecie mieć dobre, to nie będą Was trzymać. Nas trzymali póki córa miała antybiotyk podawany dożylnie, potem do domu, bo inhalacje można robić w domu i całą resztę. Trzymają Was pewnie z uwagi bardziej na wiek maluszka.

Konto usunięte

2018-05-15 11:26

Alicja - czas pobytu w szpitalu jest uzależniony od sytuacji i stanu dziecka. U jednego będzie to kilka dni, a drugie dziecko nawet tydzień. Z tego co piszesz wszystko wraca do normy, więc raczej niedługo Was wypuszczą :) Jeśli chcesz wrócić szybko do domu, to porozmawiaj z lekarzem. Powiedz, że w domu masz inhalator, że będziesz robiła inhalacje etc. jeśli syn już nie będzie miał kroplówek, to możliwe, że zgodzą się na wypuszczenie maluszka do domu.

2018-05-15 10:57

Mamo Gratki . Inhaluje w szpitalu , mm mam w buteleczkach ( kupiłam specjalnie na czas pobytu) . W domu mam inchalatorach

2018-05-15 10:55

dokładnie jak pisze mama gratki inhalacje w szpitalu, potem w domu. kwestia kilku dni i będziecie w domu. zdrówka!!!

Konto usunięte

2018-05-15 10:40

Z tego co piszesz to wszystko wraca do normy. Dzidziuś jest inhalowany w szpitalu? Masz w domu inhalator/nebulizator (ta nazwa jest fachowa i częściej używana)? Długość pobytu zależy od stanu dziecka - a ten się poprawia. Czasem 3-4 dni, lekarze chcą dzidziusia poobserwować. Mm masz gotowe w buteleczkach czy sama rozrabiasz?