Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Podawanie Leków i witamin dla wcześniaka

Data utworzenia : 2018-05-08 08:45 | Ostatni komentarz 2018-05-11 08:56

K.Filipek

861 Odsłony
9 Komentarze

Mamusie pomocy! :) Mam sporo witamin i leków dla synka przepisanych przez lekarzy i teraz mam problem. Powiększono nam dawkę witaminki D3 i dodano Wapń 2x dziennie. Do tej pory żeby za bardzo brzuszka nie męczyć rozkładałam podawanie tego wszystkiego na "przed jedzeniem" ale teraz nie wiem jak to wszystko dobrze rozmieścić w ciągu dnia. Mały wstaje rano o 6-7 a zasypia o 18-19 na noc. Je 7x dziennie. Do tej pory podawałam mu przykładowo wszystko tak: 6.00 - Bio Gaia 9.00 - Żelazo 12.00 - Wit. D3 15.00 - Wit. B 18.00 - Żelazo Mały je też około północy i potrafi nad ranem zjeść ale nie jestem w stanie wtedy mu dać leków bo ja jestem zaspana a mały głośno i dobitnie się dopomina jedzenia :) Poza tym chociaż w nocy niech ma "wolne" od tego wszystkiego... Teraz z dodatkową dawką Wit. D3 i Wapniem nie wiem co robić. Czy któraś z Was też ma taki zestaw leków maluszkowi? Jak rozkładacie dawki w ciągu dnia? Też tak dzielicie jak ja czy dajecie wszystko rano i wieczorem? Synek ma przypisane takie leki i witaminki : Witamina D3 - 2x dziennie po 800 jm Witamina B6,9,12- 1x dziennie obecnie po 6 kropelek Żelazo 2x dziennie po 1 ml Wapń - 2x dziennie po 1/4 tabletki Bio Gaia - 1x dziennie rano przed żelazem dodatkowo

2018-05-08 09:47

poproś położna lub pediatrę o pomoc. Nie wszystkie leki można podawać ze sobą, niektóre lepiej wchłaniają się na pusty brzuszek, a inne z jedzeniem.