Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Brak siusiu w nocy

Data utworzenia : 2018-03-13 20:44 | Ostatni komentarz 2019-04-28 22:29

MamaHanusi

27352 Odsłony
21 Komentarze

Mamusie potrzebuję Waszej pomocy. Moja Hania ma 10 tyg. Od jakiegoś czasu bardzo mało siusia w nocy. Np było tak, że dostała suchą pieluszkę ok 20-tej po kąpaniu, potem zmiana pampersa ok 23 z siuśkami i później do ok 8-9 rano sucho. Sprawdzam w nocy i rano pieluszkę i była sucha. Dopiero ok 9 siusia. W dzień moczy normalnie. Co ok 3 godz mokro. Wczoraj i dziś już w ogóle przegięcie bo pielucha sucha od 21 do 9 rano. W nocy karmię co ok 3-4 godz. Martwię się. Od 3 tyg karmię wyłącznie kp. Wcześniej dokarmiałam mm. Hania je co ok 2 godz. Zachowuje się normalnie. Powinnam iść do lekarza?

2019-04-28 22:29

Słuchajcie, a nieco innym temacie. Czy któraś z Was spotkała się z moczeniem nocnym u przedszkolaka? Czy to jest jakiś wielki powód do strachu, czy dać dziecku czas?

2019-04-28 22:27

Słuchajcie, a nieco innym temacie. Czy któraś z Was spotkała się z moczeniem nocnym u przedszkolaka? Czy to jest jakiś wielki powód do strachu, czy dać dziecku czas?

2018-04-26 19:44

Moja ma 5 tygodni i ostatnio zdarzyło się , że byla sucha pieluszka w nocy, też mnie to zdziwiło. Ale rano jak ją wzięłam na przewijak to po zdjęciu pampersa poszło z wielkim ciśnieniem. W dzień też robi za każdym razem po jedzonku. Wydaje mi sie, ze jak są to sporadyczne przypadki, to nie ma powodu do zmartwień. Jak widać po komentarzach, wielu dzieciakom się takie suche nocki przytrafiły.

2018-04-24 16:59

8 pieluszek obsiusianych w ciągu dnia jest jak najbardziej ok. Moja córeczka też jej się zdarzyło może ze dwa razy że miała rano sucha pieluszkę. Nie jest to często więc się nie martwię. Gdyby sytuacja była częsta to na pewno poszłabym tak jak Ty do pediatry. Najlepiej w takich sprawach iść do pediatry bo on będzie miał wiedzę medyczna i ewentualnie zleci jakieś badania.

2018-04-17 16:12

Najważniejsze, że się uspokoiłaś i nie musisz już martwić :) 8 pieluszek na dobę to nie tak źle by się przejmować nadmiernie :)

2018-04-12 13:17

no i sama widzisz , ze nikt tak nie uspokoi jak pediatra :)

2018-04-12 10:03

MamaHanusi jak moczy ci 8 pieluszek to jest wszystko oki. Mój synek np, od 3 miesiąca życia robi kupkę raz na tydzień-ale gigant kupę i mówili pediatrzy, że przy KP to normalne, ważne, aby było min 6 mokrych pieluszek na dobę, a jest więcej u nas.

2018-03-29 14:11

Byłam. I najpierw lekarka zrobiła zaskoczoną minę i mówiła żebym dopajała Hanię wodą, ale jak dopowiedziałam że jak już Hania się obudzi i w 3-4 godz moczy 3 pieluszki ( ale moczy konkretnie) to powiedziała że nie mam się tym martwić. W dzień siusia sporo. Idzie ok 8 pieluch. Rozwija się dobrze, jest wesoła. Spróbuję dawać jej wody wieczorem.