Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Zezol

Data utworzenia : 2018-01-05 12:47 | Ostatni komentarz 2018-01-13 10:02

martyna10033

1301 Odsłony
28 Komentarze

Witam mamuśki. Zauważyłam ostatnio ze moj pół roczny Bruno zezuje, jak byl maly to raczej się to nie zdarzało a od jakiegoś czasu zaczął zezowac, jak patrzy z daleko centralnie na wprost to oczka są normalne ale na kazdym zdjeciu zezol, jak leży na brzuszku, na plecach i patrzy na cos tak samo... zdjęcie do wglądu. Czy powinnam zacząć sie martwić czy jest to normalne u takich dzieci? Za tydzien mamy wizyte u lekarza wiec tez o tym powiem ale chcialabym sie dowiedzieć od Was kochane co o tym myślicie?

2018-01-13 10:02

Paniki siać nie warto, ale sprawdzić to u okulisty na pewno nie zaszkodzi.

2018-01-10 20:31

U znajomych córka tak miała gdzieś do 10-12 mieś. Za chwilę będzie miała 2 lata i jest wszystko ok z oczkami.

2018-01-10 01:41

Dzieci przez pewien czas zezują. Jest to normalne. Jeśli się uważa, że to już tak nie powinno być. Można udać się do specjalisty. On wszystko wytłumaczy i sprosta naszym obawom. Więc nie ma co panikować.

2018-01-08 17:19

Martyna jak juz pisza dziewczyny, również jak moj synek mial ok. 3-4mc to bardzo czesto robil.zeza o nardzo mnie to zmartwilo i jakos poszlam na szczepienie i powiedziałam o tym synka doktorce a ona ze to normalne ze do ok pul roku tak dzieci maja a piszesz ze twój ma pul roczku wirc odczekaj chwilke i jak synek nor normalnie przestanie zezowac to wybierz sie z synkiem do okulisty albo na poczatku do pediatry moze ona cos zaradzi...byc moze niedługo synek przestanie robić zeza i nie bedzie takiej potrzeby.

Konto usunięte

2018-01-08 14:48

Co lekarz to inne doświadczenie i praktyka. Też słyszałam, że do ukończenia 1 roku życia może się tak dziać, ale najlepiej iść do okulisty, bo pediatra ma wiedzę ogólną, która nie wystarczy w takim przypadku :)

2018-01-08 13:03

Witam. Mój maluszek też zezował. W czwartym miesiącu byliśmy na pierwszej wizycie u okulisty. Pani doktor powiedziała, że dziecko ma prawo jeszcze zezować do ukończenia szóstego miesiąca. Kazała udać się do okulisty dziecięcego na badanie za pół roku. Lepiej się przejść i wiedzieć więcej :) pozdrawiam

2018-01-06 21:52

Dokładnie w internecie można znaleźć zarówno rzetelne, wiarygodne informacje z pewnych źródeł, jak i całkiem bezużyteczne i nieprawdziwe. Najważniejsze, by potrafić je odróżnić.

2018-01-06 21:10

Do piątku szybko zleci. A ty będziesz spokojna. Ja czytam na Google a na stronach które znam nie żadne fora