Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Why cry

Data utworzenia : 2017-11-22 07:17 | Ostatni komentarz 2017-12-18 21:29

Magig

927 Odsłony
11 Komentarze

Urządzenie why cry.. Opinie co sądzicie o tym sprzęcie . Może któraś miała takie urządzenie.

2017-12-18 21:29

Kinga,myślę dokładnie tak samo myślę. Matka wie najlepiej, a jak ktoś polega na urządzeniu tylko to jest delikatnie rzecz mówiąc niemądry. Strata pieniędzy. Poza tym nie zaufałabym urządzeniu, gdyby intuicja i tak mówiła mi co innego.

2017-12-04 15:43

Moja siostra miała i to strata pieniędzy, urządzenie pokazywało że dziecko jest głodne chociaż przed chwilą skończyło jeść. Zdecydowanie nie polecam

2017-12-04 14:44

eeee... ja bym się nie zdecydowała na zakup. Według mnie, to niepotrzebnie wydane pieniądze.

2017-11-23 12:00

Słyszałam o tym i mam podobne zdanie- żadne urządzenie nie zastąpi mamy. Smiałam się, że kupię to dla mężą lub teściowej jak będę chciała gdzies wyjść bez dziecka. Przerażające jest to, że coraz więcej gadżetów chce wpłynąć na naturalny instykt człowieka, powodując jego zanikanie.

2017-11-22 22:57

Takie urządzenie powstaje chyba tylko po to, aby naciągać rodziców na dodatkowe koszty. Nie wierzę w to, że taki sprzęt potrafi rozpoznać powód płaczu dziecka lepiej niż jego rodzice, a w szczególności mama. Przebywamy z dzieckiem od urodzenia, uczymy się ich zwyczajów oraz sposobów radzenia sobie z nudą czy bólem, więc z pewnością lepiej rozpoznamy co dzieje się w danym momencie.

2017-11-22 15:32

Też pierwszy raz słyszę o czymś takim , nie miałam pojęcia o takim urządzeniu .

2017-11-22 14:58

Czego to ludzie nie wymysla. Maszyna ma znac dziecko lepiej niz jego wlasna matka? Co to za absurdy? Czy jest choc jedna osoba ktora moze pochwalic ten sprzet? Taki gadzecik ... Ale czy sprawdzalny? Watpie. Naprawde matka po jakims czasie jest w stanie rozpoznac rodzaj placzu dziecka. :)

2017-11-22 13:16

Też musiałam sięgnąć do Googli, żeby sprawdzić o co chodzi. Jak dla mnie kolejna rzecz, którą można wrzucić do worka "gadżety i bzdety". Nie wierzę, że jakiekolwiek urządzenie jest w stanie rozpoznać rodzaj płaczu dziecka, a jeżeli mu się uda, to czysty przypadek. Nic nie zastąpi instynktu rodzicielskiego i obserwacji własnego dziecka. Do tego, oprócz płaczu dochodzą jeszcze inne zachowania dziecko np. prężenie nóżek, czy wkładanie paluszków do budzi, szukanie piersi gdy jest głodne. Tych wszystkich sygnałów trzeba po prostu się nauczyć.