Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Spanie

Data utworzenia : 2017-11-09 10:48 | Ostatni komentarz 2022-03-27 17:28

Magig

2399 Odsłony
32 Komentarze

3 tyg noworodek jak u was śpi w ciągu dnia czy to normalne że mało przesypia? nawet jak zje cyca to problem z zaśnięciem za to w nocy bardzo ładnie śpi wasze opinie na ten temat.

2017-11-19 09:03

Moja ma pol roku i w nocy wstaje jak jej zagra - jednej nocy 3 razy, innej 4 lub 5... Ale na szczescie wstaje tylko doslownie na 5 minut, zje i spi dalej.

2017-11-18 20:41

U mnie przez 2 miesiące vył horror. Syn spał max 3h a najcześciej pi 15 min i się budził, jak pare razy w ciągu tego okresu przespał 6 godzin to wszystko. A po 8 tygodniach jak by czar prysną, i śpi w dzień 2x1h i od 18-5 z przerwami na jedzenie.

2017-11-17 20:00

Zacznijmy od tego ile dla Ciebie znaczy mało ...NAsz ładnie spał za to w nocy była tragedia

2017-11-17 17:32

Moja córka jak miała trzy tygodnie to całe noce przesypiała bez budzenia się do jedzenia. W ciągu dnia spała max pół godziny. Teraz jak jej ząbek wychodzi to się poprzestawiało. W ciągu dnia śpi i trzy godziny, a w nocy łobuzuje nawet do czwartej rano. Ale za to śpi do jedenastej prawie.

2017-11-10 01:33

U mnie właśnie ok 3 tyg wszystko się zmieniało , w dziennie nie zasypiał tak przy piersi , spał krócej i lżejszym sem za to w nocy sen zaczął się wydłużać. Każde dziecko jest inne i też inne czynniki na niego wpływają , u mnie np starsza córka nie pozawala mu się wyspać w dzień i ma max 30 minut chyba że jest w przedszkolu to wtedy śpi ponad godzinkę (synek ma 3mce )

2017-11-09 23:30

A co to znaczy mało śpi? Bo nie napisałaś dokładnie ile Maluch śpi w ciągu dnia. Sen dziecka jest bardzo indywidualną sprawa i każde dziecko spi w ciągu dnia inaczej. Mój młody był z mało śpiących ale bardzo lubiał się przytulać i wtedy wtulony pospał dużej. Może Twojemu maluszkowi brakuje bliskości i to właśnie dlatego mało śpi, może za dużo bodźców które nie pozwalają Maluchowi spać, a może po prostu ma tak silny odruch moro że nie pozwala Twojemu dziecku spać, może spróbuj kłaść spać w rożku.

2017-11-09 13:33

Nasza corka przesypiala prawie cale dnie jak miala 3 tygodnie. Potem wszystko sie zmienilo za sprawa kolek. Sen u noworodka to sprawa indywidualna, nie mozna porownywac w tej kwestii dzieci, kazde z nich jest inne. Nasza corka z kolei w nocy wstawala czesciej jak w dzien. Nocny marek moglabym rzec. Prawdziwe drzemki za dnia wyrobila sobie dopiero 1.5 miesiaca temu (teraz ma pol roku), a tak wczesniej to czy usnie w ciagu dnia czy nie bylo dla nas loteria. :p

2017-11-09 11:14

noworodek duzo spi w pierwszym i drugim miesiacu, w nocy wstawałam 2 razy