Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rozwój i wychowanie (747 Wątki)

Dwulatek i ośmiolatek

Data utworzenia : 2017-02-10 10:26 | Ostatni komentarz 2017-03-26 21:43

cyrkonia

1063 Odsłony
9 Komentarze

Jestem mama dwóch synów jeden ma obecnie 6lat drugi 4miesiace, ale zastanawiam się juz jak pogodzę te dwie male duszyczki w jednym pokoju. Mamy dość Male mieszkanie dlatego za jakis czas chłopcy będą musieli miec wspólny pokój....jak to pogodzić? Różnica wieku jest dość spora obawiam sie ze będzie problem np z zabawkami. Starszy kocha klocki lego i szybko mu sie to nie zmieni no ale jak polaczyc to z roczniakiem czy dwulatkiem dzieckiem które wszystkiego próbuje i na pewno wpadnie na pomysł wkladania rzeczy do buzi? Mialyscie taka sytuacje w domu? Jak to pogodziłyście? Póki co relacja miedzy nimi jest bardzo dobra no ale starszy brat pomaga przy opiece maluszka...nie musi sie z nim dzielić młodszy jeszcze mu nie dokucza. Starszy cieszy sie na piętrowe lóżko ale jeszcze nie do konca wie co go czeka:D

2017-02-10 10:41

Cyrkonia nie martw się, siostry chłopcy mają taką różnicę i fajnie się dogadują i mają wspólny pokój. Teraz co prawda starszy ma już 15 młodszy 9 ale od samego początku było ok Młodszy co prawda wykorzystuje trochę fakt, że ma pokój ze starszym bratem i zazwyczaj sprząta starszy bo ten jeszcze "tak dobrze nie potrafi" ale fajnie się bawili, teraz fajnie się uczą więc się nie martw:) Ja tez mam małe mieszkanie,jak dowiedzieliśmy się ze jestem w ciązy wystawiliśmy mieszkanie na sprzedaż bo mały pokój jest bardzo malutki i ciężko nawet 2 łóżeczka tam zmieścić no ale na razie u nas jest lipa ze sprzedażą mieszkań i na razie niema chętnych....