Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rozwój i wychowanie (747 Wątki)

Telefon, tablet, telewizor na ile pozwolic dziecku

Data utworzenia : 2016-11-03 21:12 | Ostatni komentarz 2017-09-19 18:33

Kingasikora1993

4302 Odsłony
63 Komentarze

Zastwanawiam sie jak wasze maluchy podchodzily do sprzetow typu telefon telewizja tablet I na ile im pozwalalyscie. Ja ostatnio mam problem z coreczka ma 2,5 roku I odkad maz zgral jej na tablet bajki nie chce go odstepowac na krok. Ostatnio schowalam go to krzyczala o telefon I bajki albo gry. Az zanosila sie placzem, probowalam zajac ja ksiazeczkami wspolna zabawa ale nic to nie daje soacery tez pomagaja na chwile a wroici do domu I krzyczy o bajki I gry. Oczywiscie staram sie jej nie ulegac ale boje sie zeby sie nie uzaleznila I nie wiem na ile jej pozwolic. Jak to z waszymi dzieciaczkami jest?

2017-09-19 18:33

Ja kupiłam dziecku telefon w wieku 7 lat - jak poszło do szkoły. Jednak oczywiście jest to telefon na kartę, sama mu doładowuję konto za pośrednictwem https://bm.pl/#!/doladowanie-telefonu/doladowanie-do-njumobile , dzięki czemu mam pełną kontrolę nad jego wydatkami :)

2017-08-30 14:35

Jak dla mnie też wszystko dla ludzi. Mój synek czasem też w tv patrzy nie uniknie się tego oglądam przeważnie jak zaśnie jakiś film czy coś tak to tv jest wyłączone jeszcze mąż czasem sobie ogląda coś no i jak jestem mega zmęczona a maluch nie chce jeszcze rano pójść spać to włączam mu na troche to tv choć rzadko ale jednak czasem mnie to ratuje te 20 min snu choćby. I tak nie jest szczególnie tv zainteresowany on bardziej kocha pilota niż sama telewizję no i zabawki swoje ale pilot to hit nie wiem czemu dzieci kochają tak piloty.

2017-08-30 09:02

Hej, ja dla swojego Janka nie pozwałam siedzieć dłużej niż godzinę przy komputerze w tygodniu. Za to w weekend może pograć nieco więcej. Mąż zakupił mu fajną zabawkę jaką jest hulajnoga, tutaj możecie zobaczyć o co w niej chodzi https://sportportal.pl/top-10-najlepsze-hulajnogi-dla-dzieci-500-zlotych-ranking/ Mały dzięki niej spędza dużo czasu na podwórku razem z przyjaciółmi. polecam zakup ;)

2017-08-26 06:20

Z umiarem nie mam nic przeciwko. Ale z umiarem i bez przegięć. Mojego Syna sam telewizor nie interesuje reklamy go trochę zaciekawią ale to też sam początek a później się bawi z tym też, że my telewizor mamy rzadko włączony w ciągu dnia. Oglądamy jak mały idzie spać a tak to czasami coś tam mąż obejrzy.

Konto usunięte

2017-08-24 13:19

Tak wszystko z głową to zdecydowanie najlepsze określenie i jest dobre w każdej sytuacji.

2017-08-23 15:30

Wszystko z głową. Nie zabraniam oglądać córce bajek, po pierwsze długo i tak nie wysiedzi, a jak ma wybór wyjście czy tv to woli iść na plac zabaw. Tak jak MAm nie mam nic przeciwko takim edukacyjnym filmikom czy bajkom. Nie wyobrażam sobie dać tableta 4 letniemu dziecku by korzystało z niego całymi dniami. To takie podejście ze skrajności w skrajność. Znam też rodzinę, gdzie dzieci, 8 i 10 lat nie mogą korzystać z laptopa, nie potrafią. Moim zdaniem to druga skrajność. W dzisiejszych czasach trudno będzie takim dzieciom się odnaleźć, nie znając telefonu czy komputera.

2017-08-05 10:38

Córka w lutym będzie mieć 5 lat, bajki ogląda ale w weekendy włącznie około godzinki, całe dnie potrawi siedzieć na dworzu ciężko ściągnąć ja do domu. Jeśli chce w tygodniu oglądać bajki to max 10 minut ale wtedy w weekend ma mniej czasu na oglądanie. Wolę żeby miała pozdzierane kolana i łokcie niż żeby wzrok zepsuty od patrzenia w maleńki ekran telefonu

2017-08-05 01:49

Za 5 dni Filip skończy 2 latka i nie ograniczamy mu dostępu do telefonu czy tv bo zazwyczaj popatrzy chwilkę i go to nudzi. Jedynie przy jedzeniu kaszki musi być włączona Masha i niedźwiedź bo dzięki niej mój niejadek zaczął jeść. Czasem prosi o bajki ale to sporadycznie.