Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rozwój i wychowanie (747 Wątki)

drogie zabawki czy domowe sprawdzone sposoby na zabawę

Data utworzenia : 2016-06-11 22:14 | Ostatni komentarz 2017-01-06 07:37

serduszkop2

3233 Odsłony
56 Komentarze

Wiele mam zastanawia się czy obsypywać dziecko drogimi zabawkami, które i tak za chwilę wylądują w kącie. Wielu dzieciom najwięcej radości i frajdy sprawiają domowe sposoby na zabawę takie jak łyżeczka i garnek, bujanie w kocyku zamiast drogiej kołyski. Dziecko nie mierzy swojego szczęścia w wartości posiadanych rzeczy a to jedynie my czasami wychodzimy z założenia że im droższe tym będzie lepsze w zabawie.

2017-01-06 07:37

Napewno lepsza zabawa przy robieniu czegoś wspólnie. My jak kupujemy zabawki to na wyprzedażach. Synek jeszcze nie bawi się zabawkami a jak zacznie to na początek będzie coś miał. Oczywiście nie wszystko na raz tylko stopniowo. A teraz są super wyprzedaże w sklepach. Bo wiadomo że mimo własnej roboty zabawek to dziecko zanim będzie robiło coś wspólnie to jakieś klocki autka musi mieć

2017-01-05 23:39

W domu mamy drogie zabawki ( któredzieci dostaly na urodziny, święta itp) Ale na codzień w formie zabawy robimy własnoręcznie zabawki . typu domowa ciastolina, instrumenty muzyczne, jakieś garaże z kartonów itp. powiem szczerze, ze syn woli te drugie po pierwsze jest to super forma spędzania wspólnie czasu, po drugie ćwiczymy manualnosc ( wycinanie, klejenie , rysowanie itp) no i nie jest szkoda wyrzucić gdy dziecko się już nie bawi bo zawsze można stworzyć nowe :)

2017-01-02 01:27

Monika takie kontrastowe kartki można znaleźć na internecie. Drukujesz i masz gotowa zabawkę dla dziecka.

2017-01-01 19:50

Fajny pomysł. Przy następnym dziecku tak zrobię. No i super pomysł na prezent.

2017-01-01 19:10

Dla niemowlaka najlepsze są zabawki bialo-czarne oraz z elementami czerwieni, Dobrze jest zrobic wlasnorecznie z blokow kartonowych czarno biale karty w geomeyryczne wzory i przyczepic do lozeczko. Dziecka fajnie sie choc na chwile zajmuje wpatrywaniem w kartki :)

2017-01-01 08:59

Ja nie jestem za tym żeby zabawki odkupywac używane. Szczególnie dla niemowlaków. A w przyszłości wolimy dziecku kupić jedną konkretną zabawkę niż wiele beznadziejnych nierozwijajacych zabawek. Chociaż ja mam po sobie pełno zabawek i gier także tu jesteśmy do przodu. A tak to planuje rozwijać dziecko poprzez własnoręcznie z nim robione rzeczy.wtedy jest zabawa dla niego.

2016-12-16 16:51

Zezowata masz racje, do tego robienie wlasnych zabawek ladnie rozwija zdolnosci manualne ale i wyobraznie dziecka

2016-12-16 08:56

Jestem za zabawami do których nie potrzeba niewiadomo jakich zabawek. Wiadomo malutki niemowlaczek sam zabawek nie zrobi, ale dziecko 3 letnie wręcz musi samo coś pomyśleć. Moim zdaniem im dziecko ma więcej gotowych zabawek tym mniej kreatywne się staje i potem to niestety, ale w wieku lat 10 to już tylko telefon i komputer.