Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rozwój i wychowanie (747 Wątki)

Biblioteczka mądrych rodziców

Data utworzenia : 2016-01-03 21:30 | Ostatni komentarz 2016-10-03 17:30

konto usunięte

1994 Odsłony
13 Komentarze

Proponuję umieszczać w tym miejscu propozycje książek, poradników, artykułów, stron, akcji czy kampanii, dotyczących rozwoju i wychowania dzieci, które polecamy wraz z krótkim opisem. Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować kilka pozycji: 1. Seria książek o wychowaniu autorstwa Faber i Mazlish (np. "Jak mówić żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać żeby dzieci do nas mówiły{, "Jak być rodzicem, jakim zawsze chciałeś być", "Rodzeństwo bez rywalizacji" i inne) - kocham i dziękuję za takie wydania :). Polecam rodzicom, dla których ważna jest komunikacja z dzieckiem z zachowaniem poszanowania i godności tej małej istoty oraz sposoby radzenia sobie z własnymi emocjami w postaci odpowiedzi na najczęstsze pytania rodziców, niczym grupa wsparcia. 2. "W sercu emocji dziecka" Isabelle Filliozat. Jestem w trakcie lektury. Polecam jako inspirację do poszukiwania nowych rozwiązań. 3. "Księga wymagającego dziecka" Sears i Sears. Również jestem w trakcie lektury. Znajdziemy tu przeróżne informacje, wskazówki, poczynając od przygotowania się do porodu, rodzicielstwa, po trudy pierwszych chwil z noworodkiem, rozwój dziecka itp. Pozdrawiam :)

2016-09-16 12:56

Dziewczyny, a czy któraś z Was czytała "Rozwój dziecka od 0 do 3 lat" Btazeltona albo "Pierwszy rok życia" Murkoff albo macie do polecenia jakieś inne książki bądź poradniki właśnie o rozwoju dziecka. Chciałabym kupić jakiś, ale nie wiem na co się zdecydować

2016-02-27 21:40

Polecam "U malucha na talerzu" Książka dla mam które tak samo jak ja nie mają pomysłu co gotować swoim dzieciakom. Przepisy są proste i szybkie. Podzielone na miesiące życia.

2016-02-24 19:08

Dwie pozycje dotyczące wychowywania i rozwoju dzieci: Melissa Trevathan i Sissy Goff-"NIESFORNE KSIĘŻNICZKI.Sztuka wychowania dziewczynek" dla rodziców córek; Stephen James i David Thomas-"DZIKIE STWORY.Sztuka wychowania chłopców" dla rodziców synów. Oraz coś dla tych którym zależy na tym,by ich pociechy wyrosły na porządnych ludzi: Foster W. Cline i Jim Fay-"MIŁOŚĆ I LOGIKA.Jak nauczyć dzieci odpowiedzialności".

2016-01-04 10:47

Dziękuję za odnośnik, chętnie polecę tam kilka książeczek dla dzieci. W związku z tym, że tam rodzice polecają sobie literaturę dziecięcą, pozostawię tutaj mój wątek, który typowo odnosi się do "literatury pomocowej". Pozdrawiam :)

2016-01-03 22:46

Weroniko może zainteresuje Cię wątek : http://lovi.pl/pl/forum/12/4236/1