Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rozwój i wychowanie (747 Wątki)

Co uważacie o matkach, które ubieraja swoje dzieci w takie same ciuchy ?? fajny wygląd czy krzywda dziecka ??

Data utworzenia : 2014-07-07 10:34 | Ostatni komentarz 2017-08-06 22:43

Magdalenamsl

10491 Odsłony
90 Komentarze

Sama nie wiedziałam jak ten wątek nazwać ...Chciałam poznać waszą opinię na temat ubierania dzieci w te same ciuchy .Już nie raz się na tym zastanawiałam będąc w sklepie i widząc ładne fajne rzeczy ,,, czasami mnie kusi aby ubrać moja 8 miesięczna córkę i 4 letnia w takie same sukienki ...Fajnie to wygląda ale wtedy przypominają mi się czasy dzieciństwa . Miałam w klasie bliźniaczki , które mama zawsze ubierała tak samo ,,,dla nich była to masakra i zawsze podkreślały ,że tego nie lubią i chcą być inne ,,,Ja jej rozumiem bo były to wkońcu bliźniaczki ale co sądzicie o dzieci które są w innym wieku tak jak moje ..Ostatnio przeszłam się z moimi córkami w takich samych sukienkach i spotkałam o dziwo prawie same żle komentarze , że się dzieci krzywdzi jak się tak samo je ubiera .Czy od czasu do czasu można tak ubrać dziecko ? Co o tym sądzicie ?

2017-08-06 22:43

Ma też czytałam gdzieś właśnie artykuł że dzieci nie powinno się ubierać tak samo. Jak są ubrane inaczej uczą się że każde jest inna, niepowtarzalna osobą.

2017-08-03 16:32

Ja mam sąsiadkę która 7-letnią córkę i niespełna roczną ubiera tak samo, mi się to nie podoba ale ile ludzi tyle opinii, może z okazji jakiejś np mikołajki kupiłabym takie same stroje dzieciom ale nie na co dzień.

2017-08-03 13:43

uuuuu

2017-08-02 14:46

Czytałam kiedyś, że dzieci nawet bliźnięta powinno się ubierać różnie dla budowania ich osobowości, odrębności.

2017-08-01 19:18

Moim zdaniem wygląda to fajnie, ale dla dzieci często jest to problem. moja znajoma ma dwóch synów 8 i 5 lat. Też i zawsze ubierała tak samo, wyglądali słodko, tylko po czasie ten starszy zaczął się buntować "mama! czemu znowu muszę być w tym samym co ON?!", obrażał się. Twierdzi, że jest już "zbyt dojrzały" żeby chodzić w tym samym w czym chodzi MŁODSZY brat ;) Choć na pewno raz na jakiś czas nie zaszkodzi. :)

2017-07-31 23:15

Od czasu do czasu ubralabm tak swoja corke;-) albo zrobilabym sobie taka sama fryzurę ale oczywiescie nie codziennie a znam osob ktore mowia ze w zyciu by tak nie zrobily takze kazdy inaczej na to patrzy;-) nic w tym zlego. Ja np. Synka raz ubralam jak meza ;-)

2017-07-31 21:49

Można mieć kilka takich samych ciuchów dla dzieci, ale na dłuższą metę to trochę dziecinne. Tak jak mówicie każde dziecko jest inne, nie każdemu dobrze w jakimś fasonie czy kolorze.

Konto usunięte

2017-07-31 21:35

I bardzo dobrze niech każdy nosi to co mu się podoba tak jest moje zdanie