Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rozwój i wychowanie (747 Wątki)

BASEN Z NIEMOWLAKIEM

Data utworzenia : 2018-06-12 08:04 | Ostatni komentarz 2018-06-29 14:49

Marzena-1995

947 Odsłony
13 Komentarze

Cześć wam :) bylyscie ze swoimi dziećmi na basenie?? Ile miały miesiecy? :) chcę się z moim synkiem wybrac ale niewiem czy już moge. Syn teraz w weekend będzie miał 19tygodni.

2018-06-29 14:49

my byliśmy na basenie jak synek miał 7 miesięcy!!!

2018-06-29 14:35

bo dla takich maluszków baseny tlenowe są najlepsze. te z dużą ilością chloru - trzeba wyczuć gdyż maluszkowi może wyjść uczulenie, wysuszyć skórę.....jednemu maluszkowi może nic nie być a drugiemu może coś wyjść, każdy już musi pod tym kątem patrzeć indywidualnie. jak dziecko jest podatne na podrażnienia to lepiej nie ryzykować i lepiej pojechać troszkę dalej niż potem latać po lekarzach czy też dermatologach.....ja szczerze powiedziawszy jeszcze nie byłam ze swoimi - starsza ma 4 lata a młodsza rok ;))) tak mi jakoś schodzi....ale za to latem plażujemy na plażach więc w ten sposób nadrabiamy wodne wygibaski ;)))

2018-06-18 09:05

Ja byłam w tygodniu na szczepieniu zi synkiem i pani doktor powiedziala nam że najlepsze są baseny tlenowe. A u mnie taki basen najblizej jest w Poznaniu (100km). A taki gdzie woda jest normalnie z dużą iloscia chloru 20km od domu

2018-06-18 06:43

A ja mam pytanie o basen... Czy wybieracie pierwszą lepszą pływanie jak najbliżej domu, czy jednak ma znaczenie sposób oczyszczania wody - ozonowanie albo coś w tym stylu. Też chętnie bym zabrała swoją córeczkęz ale zastanawiam się, jak skóra maluszka zareaguje na wodę z chemią.

2018-06-18 05:40

Agniejeska fajnie. Właśnie moja córka za miesiąc skończy 4 miesiące i postaram się wybrać z nią, żeby się popluskała w takim brodziku. Z tym, że chciałabym to robić regularnie, a jednak martwię się o jesień/zimę i wirusy.

2018-06-17 07:58

agniejeska, super Wam się wypad udał. A że głodna, moja jak teraz w basenie posiedzi to od razu jeść woła. Podobno nic tak jak woda nie wyciąga głodu :P

2018-06-15 13:33

Ja bylam z corcia ktora ma 4 miesiace. Myslalam ze będzie masakra a podobało jej sie bardzo. Wybrałam basen z brodzikiem dla niemowlakow w którym byla temperatura 30 stopni. Na basenie bylismy łącznie 2 godziny. Z przygotowaniem, ubraniem, a później ogranieciem niunki. Tak jej się podobało ze nawet nie marudziła. Tylko po byla bardzo głodna i chciala spać.

2018-06-14 22:44

My byliśmy z synkiem pierwszy raz jak miał 4 miesiące ale woda była troszkę za zimna dla niego w dużym basenie, Lepiej wybrać sie na brodzik dla maluszków.