Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rozwój i wychowanie (747 Wątki)

Wzdryganie u niemowlaka

Data utworzenia : 2018-03-04 07:41 | Ostatni komentarz 2018-04-11 20:15

Konto usunięte

22197 Odsłony
23 Komentarze

Moja 7 miesięczna córka się wzdryga(otrząsa) myślałam że może to przez to że zrobiła siusiu do pieluszki ale nic z tych rzeczy nawet to sprawdziłam.Trwa to juz około miesiąca jak ją karmie łyżeczką to tak zrobi ale tez bez powodu jak siedzi.Potrafi tak robic 15-20 razy dziennie a nawet i częściej i trwa to zaledwie sekundę wzdrygnie się tak jakby otrząsła i tyle.Czy wasze dzieciaczki też tak miały? Jaki to może byc powód i czy powinnam sie tym niepokoić?

2018-03-04 20:46

Agusia8 moja córeczka ma identycznie. Obecnie ma 8 miesięcy, a takie wzdryganie trwa już od około 2 miesięcy. Na samym początku byłam przerażona, bo zdarzało się to kilka razy dziennie i nie wiedziałam co się z nią dzieje. Myślałam, że jest jej zimno w danej chwili. Później faktycznie wyczytałam, że takie wzdryganie następuje u dziecka gdy robi siusiu - ale u mojej to siku czy nie siku i tak miała tzw. dreszcze/wzdryganie się. Co prawda lekarza o to nie pytałam, bo teraz zdarza się jej to rzadziej, ale jak to mówią - to fizjologia. Jeśli przydarza się to wielu niemowlakom, a temat powraca na fora tzn, że nie jest to nic groźnego dla zdrowia malucha. Oczywiście przy wizycie u pediatry jak najbardziej warto zapytać. Ale póki co, możesz spać spokojnie ;)

2018-03-04 20:18

Najlepiej zapytać pediatry. Może taki zimny dreszcz maleństwo ma.

2018-03-04 18:16

Dziękuję Wam dziewczyny wlasnie nie mam pojęcia z czego to może byc. Ewcia tak właśnie myślałam ze to przez rozszerzenie diety bo próbuje nowe smaki ale chyba to nie to bo gdy nie je to tez tak robi bez powodu. Jak bede u pediatry to dla świętego spokoju zapytam panią doktor

2018-03-04 13:24

U noworodków jest to całkowicie normalne ale jak malutka ma już 7 miesięcy to zapytałabym pediatrę i obserwowała ją oczywiście dalej. Może jak jej się odbije to np tak robi.

2018-03-04 12:21

Agusia a moze przez rozszerzenie diety , moze kosztuje nowe smaki i ja to tak otrzasa, albo moze jak pisze agnieszka, ciezko powiedzieć , najlepiej przy najbliższej konsultacji powiedz o tym pediatrze...byc moze to tylko chwilowe, wiec obserwoj córeczkę.

2018-03-04 11:59

Agnieszka Dziękuję za swoja wypowiedź ;)

Konto usunięte

2018-03-04 07:52

Agusia8, sama tak czasem mam. To jest takie uczucie pradu przy kregoslupie. Ale nigdy sie w to nie zaglebiałam co to moze byc, bo zdarza mi się to okazjonalnie. Wiesz, ciekawe co inne Dziewczyny napisza na ten temat, ale zawsze warto pytac o wszystko swojego lekarza pediatrę.