Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rozwój i wychowanie (747 Wątki)

Mały alpinista. Czyli maluch wspina się gdzie się da.

Data utworzenia : 2018-01-02 20:13 | Ostatni komentarz 2018-02-05 18:59

Aisa94

1115 Odsłony
10 Komentarze

Ostatnio małego muszę pilnować bardziej niż zwykle odkrył że może się wspinać i teraz już nic dla niego nie ma granic. Jeszvze nie chodzi ale każda przeszkoda nie jest dla niego straszna wspina się na krzesło na fotele na stół i jeszvze jest na tyle sprytny że jeśli jest dla niego za wysoko to bierze sobie stolik edukacyjny czy unna zabawke i podstawia wchodzi na stolik po czym dalej się wspina. Ja nie wiem już vo to będzie jak on zacznie sam chodzić na razie tylko koło mebli czy trzymając się czegoś idzie i tak się zastanawiam czy u was też tak było mój młody ma 10 miesięcy ponad a już od jakiegoś miesiąca zaczyna wspinać się wcześniej to nie było takie straszne ale teraz to wszędzie się wdrapie zastanawiam się czy tylko mój maluch to taki spryciarz i urwis i czy wasze maluchy też tak robiły i kiedy :)

2018-01-02 23:11

Aisa lola ma rację u mnie synek tez tak mial, oczy musialam.miec dookola glowy bo.ledwo poszlam do wc czy do kuchni juz go bralo zeby gdzies wyjść i tak bylo az do ok. 2Roku ;-) zreszta moj synek zawsze byl taki.ze wszedzie go pełno i gdzie bym sie nie popatrzyła to on tam jest...zawsze w rodzini.sie z niego śmieją ze dzieci maja energii itp...ale ze on to juz za duzo;-) on nawet bajkę oglada w ruchu...pomyśleć a w brzuszku byl taki aniołek ze nieraz to az sie balam.czy wszystko dobrze a teraz nadrabia;-) teraz ma 4latka i moze energi ma ale plus ze juz tak nie wychodzi na stół. Na lozko itp..teraz bardziej wie ze nie wolno, ale to pewnie tez przez to ze jest juz starszy ma juz 4latka i wiecej rozumie , także nie martw sie Aisa synek jest teraz ciekawy bo juz prawie ze chodzi i wszystko go interesuje bo cieszy go ze moze pujsc sam pomagajac sobie w jakis sposob ale sam ;-)

2018-01-02 21:33

Aisa oczywiście . Nie masz się czym martwic to normalne zachowanie dziecka. Moj syn ma rok , już chodzi i wspinanie bardzo dobrze mu wychodzi .Nie raz przezywałam chwile grozy