Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowe ssanie, mowa i zgryz (284 Wątki)

Gaworzenie :)

Data utworzenia : 2016-09-17 22:25 | Ostatni komentarz 2016-11-30 15:29

dziubus2016

3968 Odsłony
55 Komentarze

Witam mamusie. Chcialabym zapytac jak u Was było z tym gaworzeniem maluszków . Mój synek ma sześć miesięcy i po urodzeniu okazalo sie , że ma lekki niedosłuch. niedlugo idziemy potwierdzic jaki konkretnie :( Wydaje mi się że mój maluszek nie gaworzy to znaczy od niedawna zaczął ze mną rozmawiać po swojemu , wiecie o co chodzi taka konwersacja typu ja wydaje dzwięk i on też :) , ale nie mówi : ma , ba , ta . Martwie sie tym i chciała bym wiedzieć jak u Was dzieciaczki rozmawiaja .

2016-11-30 15:29

Dziubuś super! Najważniejsze że są postępy. Dzieci zaczynają mówić w swoim czasie i nic tego nie przyspieszy. Teraz chodź co jakiś czas na kontrolę żebyś mogła być spokojna.

2016-11-29 02:21

dziubus to dobrze że sam lekarz powiedział że takie kontrole są potrzebne, a ty na pewno będziesz pewniejsza że nic złego się nie dzieje z dzieckiem.

2016-11-27 22:51

Dobre Sylwia i Moona :)) Moj tez zaczął sie drzec ostatnio tak piskliwie że szok , najczęściej jak chce zeby go z łuzeczka wyciagnac :( Czytaj jak najwiecej małemu , moja mama czytała mojej siostrze i naprawde są rewelacyjne efekty , teraz ma 9 lat a jak uczyła sie czytac to jej to ,,piorunem ,, szło :))

2016-11-27 22:22

Dokladnie dziubus tez tak slyszalam dlategp sie nie martwie :-) daje sobie vzas do trzeviego roku zycia ale widze ze może to przyjsc wczesniej ... no ale cwiczyc nie przstane. Mona to tak jak u mojego synka jak vos chce stanie pokaze palcem i sie drze :-D a wez tego mu nie daj chociaz czasami mam zabawe jak jest wiecej rzeczy na meblu gramy w pokazywkanki ja tlumacze co to a on tylko glowa kiwa nie nie albo tak :-D

2016-11-27 21:48

Dziubuś , świetnie ,że są postępy , jeszcze trochę a mały Cię zagada :) Moja Hania też niewiele mówi mama , tata, baba , dada , je i coś tam po swojemu jakieś dźwięki wydaje . A jak coś chce to pokazuje palcem i się drze a przestaje się drzeć jak dostanie to to chce .

2016-11-27 21:25

Dzieki Margos :) Tez mam taka nadzieje . Niestety tak to bywa z ludzmi że czasami sa upierdliwi , wiem coś o tym :) Gdzies przeczytałam ciekawa rzecz że dziecko ma prawo słuchac do trzeciego roku zycia i to mnie podbudowalo . Najlepiej to sie nie przejmowac :) wszystko w swoim czasie :))

2016-11-27 21:15

Sylwia to u nas jest podobnie, córa skończyła roczek i jedyne co mówi to mama i am. Wszyscy wkoło mi zwracają na to uwagę, że mam aż dosyć odpowiadania czasami. W zasadzie to nie martwię się, wiem że przyjdzie na nią pora. Bardziej chyba mam dość tłumaczenia tego wszystkim wkoło. A czemu nie mówi nic więcej, a czemu jeszcze nie chodzi itd.. dziubus, też bym mimo wszystko poszła na kontrolę. Bardzo się cieszę, że jest lepiej, bo wiem jak bardzo na to czekałaś :) Trzymam kciuki i oby wszystko szło w dobrym kierunku!

2016-11-27 19:52

Pewnie trzeba kontrolowac nawet jak lekarze beda mowic ze jest juz dobrze :-) Zobaczysz jak zaniedlugo Kubus Cie zagada :-D