Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowe ssanie, mowa i zgryz (284 Wątki)

bursztyn na ząbkowanie

Data utworzenia : 2014-11-16 20:31 | Ostatni komentarz 2024-10-03 13:19

annawianna

22907 Odsłony
78 Komentarze

Chciałabym się poradzić mam w kwestii stosowania środków łagodzących swędzenie i ból dziecka podczas ząbkowania. Od kilku osób słyszałam że swoim dzieciom zakładały koraliki z bursztynu i dzieciaki łatwiej znosiły okres ząbkowania. W internecie można zakupić nawet specjalne krótkie koraliki bądź bransoletki dla niemowlaków. Osobiście bardzo sceptycznie podchodzę do takich wynalazków ale ponieważ mój Wojtuś zaczyna już przeprawę z ząbkami chciałabym aby jak najmniej boleśnie ją przeszedł. Stosujemy żel łagodzący ale jestem ciekawa czy któraś z mam zakładała dziecku bursztyn i czy faktycznie pomaga.

2024-10-03 13:19

Nigdy o tym nie słyszałam, ale też podchodziłabym do takich rzeczy z dystansem. Trudno mi uwierzyć, że bursztyn może faktycznie przynieść ulgę przy ząbkowaniu. Skoro stosujecie żel łagodzący, to chyba najlepsze, co można teraz zrobić, żeby Wojtuś miał jak najmniej bólu

2024-10-03 13:11

To też racja, łatwo o zerwanie takich łańcuszków.

2024-10-03 13:10

Bardzo ostrożnie z tymi bransoletkam! Łatwo zerwać taki łańcuszek albo zaplątać o część garderoby czy wózek, elementy zabawek… mały kamyk może też ukruszyć się w buzi malucha i stwarzać zagrożenie zadławienia. Co do działania samych bursztynów warto sobie poszukać wiarygodnych informacji na ten temat: brak udowodnionej skuteczności w łagodzeniu bólu, większość poleceń to osoby bez wiedzy medycznej i nakręcające tylko sprzedaż takiej biżuterii. 

2024-09-28 18:40

O kurczę ja nigdy o tym nie słyszałam 😜

2024-09-24 11:26

Ciekawe czy to daje radę. Ale powiem wam że córka koleżanki od urodzenia miała taki naszyjniczek z bursztynu cały czas. Myślałam że to tak po prostu jako biżuteria a tu się okazuje że może to było w innym celu 

2024-09-21 00:20

A ja bym sprawdziła gdybym miała bursztyn pod ręką;)) kto wie:D trzeba się chwytać polecajek, może ta by była najlepsza:))

2024-09-20 13:14

Dopiero doczytałam, że chodzi o bransoletkę, a nie bursztyn w składzie preparatu. Czyli jeszcze lepiej. To już w ogólę magia;).

2024-09-19 13:26

Pierwsze słyszę, ale może tym razem skorzystam z tej opcji na ząbki 🙂