Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Problem z kupą. ..

Data utworzenia : 2017-10-28 08:21 | Ostatni komentarz 2018-01-15 20:39

A.szczypinska

2207 Odsłony
31 Komentarze

Część Mój szkrab zaraz kończy 3 miesiące karmię piersią raz dziennie ale nie zawsze pije herbatkę z kopru włoskiego albo rumianek nie chce pić wody od 3tyg ma problem z wyproznianiem raz na tydzień się wyróżnia jest placz napinanie masujemy brzuszek czeste kladzanie na brzuszek i nic i to w tedy gdy mu podam 1/3vzopka gricelynowego kilka sekund maly sie załatwi i jest spokojny tylko boje sie zeby się nie przyzwyczaił do czopkow . Byliśmy u naszej dok już chyba z 3 razy ona twierdzi że to normalne ze maluszki mogą się nie załatwiać nawet do 10-14 dni ja uważam co jem bo nie chce żeby mały cierpiał ale nie wiem co już robić byliśmy nawet prywatnie u pediatry i ta sama spiewka co u naszej czy ktoś z was miał może taki problem Pozdrawiam

2018-01-15 20:39

Super, że problem rozwiązany:) Jeśli są problemy z kupkami proponuje poradzić się pediatry, który może przepisać probiotyk na poprawę pracy jeti. Może układ pokarmowy nie jest dobrze rozwinięty i potrzebuje wsparcia. U nas sprawdzi si trilac przy zaparciach plus nocnik o tym pisałam w wątku "nocnik", a na kolki właśnie lek debrit.

2018-01-14 17:57

Proponuję codzienne podawać Biogaie :-)

2018-01-14 01:36

Ja co jakiś czas próbuje jeść coś z białkiem. Ale jeszcze córkę sporo wysypuje. Jest lekka poprawa ale nie za duża. Jeszcze to nie jest to.

2018-01-13 20:29

Aneta na szczęście wiele dzieci wyrasta ze skazy białkowej, moja córa wyrosła. Jak zje duże ilości to lekkie zmiany na policzkach się pojawiają, ale nie jest już to co było kiedyś.

2018-01-11 18:16

Ja też córkę karmię piersią. Ale teraz już powoli córka będzie mieć rozszerzaną dietę. Ale czy jest na piersi czy będzie mieć stałe posiłki to i tak musi mieć dietę. Córka ma skaze białkową.

2018-01-11 13:25

Ja też karmię synka piersią i ciągle trzymam dietę codziennie jjem dwa jabłka i owsiankę na śniadanie a Synek i tak wypróżnia sie co tydzień, ale ostatnio dałam mu herbatkę z kopru włoskiego i od razu zadziałało wczesniej czopka i też zrobił, teraz wsztrzymam się dłużej bo w innym wątku dziewczyny podpowiedziały że dzieciątko może nie robić kupki nawet do 14 dni ponieważ możliwe że ma duże zapotrzebowanie i wchłania twój pokarm w 100% i nie ma co wydalać. Mój synek też był strasznie zagazowany i puszczał strasznie śmierdzące bąki i kupiłam w aptece takie patyczki windi i pomogły na opakowaniu piszę że może też wspomóc wypróżnieniu także może spróbuj, mojemu synkowi boleści brzuszka przeszły.

2018-01-07 21:26

Zgadzam się z twoim pediatrą , chociaż to co jesz też ma wpływ na to że mały rzadziej niż kiedyś załatwia się .Wyleminuj ze swojej diety słodycze i inne produkty , które powodują zatwardzenie takie jak jagody .Zaczni jeść jabłka suszone i inne owoce .Naprawdę pomaga , mówię to ze swojego doświadczenia.

2018-01-01 23:49

Kuzynki córka zaczęła już normalnie robić kupkę. Zrobiła córce lewatywe bo już nic nie mogła innego zrobić. Nic nie pomagało. Po lewatywie już normalnie się załatwia.