Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

jak przejsc z kp na butelke

Data utworzenia : 2017-08-23 17:38 | Ostatni komentarz 2017-08-30 12:42

Ewa.Czekaj

2088 Odsłony
9 Komentarze

witam mam synka ktory ma 8 miesiecy i karmie go piersia a chcialabym aby pil mi z butelki bo juz mam malo pokarmu i poprostu chcialabym juz zakonczyc kp.Jak moge bez jakiegos szoku dla syna przejsc z kp na butelke? za porade bardzo dziekuje

2017-08-30 12:42

Daj znać jak tam idzie :) trzymamy kciuki aby poszlo dobrze :)

2017-08-25 21:42

Ewa ja co prawda nie mam takiego problemu ale myśląc jak to się mówi na zdrowy chłopski rozum i ja gdybym chciała przestawić małego z piersi na butelkę to najpierw odciągałabym swoje mleko i podawała w butelce, kubeczku czy niekapku żeby dziecko zaakceptowało nowa formę picia mleka. A autorce polecam nie przyzwyczajać dziecka do butelki tylko od razu wskoczyć na np niekapek. Będzie to zdrowsze s później nie będzie trzeba odczuć dziecka od butelki. A jak już Maluch zaakceptuje kubeczek ograniczałabym po jednym karmieniu raz na jakiś czas.

2017-08-24 21:10

Ja miałam to szczęście, że mój synek nie miał nic przeciwko butelce. Wcześniej zdarzało mu się pić z butli gdy mnie nie mogło być w domu w czasie karmienia, wówczas mąż albo babcia podawali mu albo odciągnięte mleko albo porcję mm. Dlatego nie ukrywam, że łatwiej mi było z tym przejść całkowicie na butelkę i karmienie mm. A żeby przygotować synka i swoje piersi na odstawienie, to tak jak piszą dziewczyny najlepiej robić to małymi kroczkami i rezygnować z kolejnych karmień. Ja zaczęłam od któregoś ze środku dnia, a najdłużej karmiłam "na noc".

2017-08-24 21:04

Ewa jak uda Ci się przestawić synka na butelkę to podziel się wskazówkami, jak to zrobiłaś :) wkrótce mnie też to czeka a już się boję jak to będzie wyglądać :) powodzenia i cierpliwości :)

2017-08-24 20:26

Stopniowo rezygnuj z kolejnych karmień. Jeżeli dziecko nie będzie chciało zaakceptować butelki, to bądź konsekwentną. Ja zaczęłam od popoludniowego karmienia bo wtedy już mniej mleka. Córka nie od razu przyjęła butelkę. W końcu przy którejś próbie wypiła 20 ml i dojadła piersią. Z każdym dniem zjadala coraz więcej i w końcu już nie potrzebowała cyca na to karmienie. A potem już poszło gładko. Co jakiś czas odstepowalam od kolejnych karmień i jakoś poszło...

2017-08-24 12:47

U nas był problem właśnie z zaakceptowaniem butelki i synek pił z kubeczka mleko. Najlepiej tak jak piszą dziewczyny stopniowo ograniczać ilość karmienia z piersi, na początku najlepiej zrezygnować z tych w dzień.

2017-08-23 22:00

No włąśnie czy mały zaakceptuje butle nie każde dziecko chce butelke;/

2017-08-23 19:06

Zastąpić codziennie jedna porcja mm kilka dni i będzie na mm o ile zaakceptuje butelkę kubek albo niekapek