Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

kiedy wasze dzieci przeszły na smoczek 3m+ przy karmieniu butelka

Data utworzenia : 2017-08-10 20:27 | Ostatni komentarz 2017-10-15 21:21

Paty.55

12390 Odsłony
17 Komentarze

Próbowałam córce zmienić smoczek z 0m+ na 3m+ jak corka skończyła 3 miesiace, jednak nie radziła sobie z tym następnym smoczkiem, krztusiła się i ulewało jej się, więc dałam pokój i dalej piła ze smoczka 0m+, teraz córka ma 4,5 mca i znów próbujemy przejść na smoczek 3m+ i widzę ze nadal jej się ulewa z buźki i że się krztusi, jak długo wasze dzieci się przestawiały na ten następny smoczek i w jakim miesiącu przeszłyście na ten smoczek? czy nie ma przeciwwskazań żeby dziecko powyżej 3mcy nadal piło ze smoczka 0m+? dodam że ten smoczek 3m+ też jest wolny nie szybki.

2017-10-15 21:21

Niektóre dzieci już od 2 miesiąca wola pić z trojprzeplywowego np a inne wola do 6 miesiąca pić z wolnego tego 0 plus więc to różnie bywa to są tylko dane statystyczne że większość dzieci po 3 msc tego używała a tego po 6 itd .

2017-10-15 08:06

Wszystkie oznaczeniach na smoczkach, zarówno do butelek, czy smoczkach uspokajających to pewnego rodzaju wskazówka, a nie sztywna reguła, której należy się trzymać. Trzeba obserwować maluszka i podjąć próbę, jeśli wydaje nam się, że smoczek jest za mały lub za duży jeszcze. Moja córka z butelki piła wodę, a smoczka 3 używała bardzo długo, w zasadzie do przejścia już na kubeczek. Większego przepływu nie chciała, bo się krztusiła.

2017-10-06 21:50

Nie ma sztywnej reguły i sztywnego wieku kiedy zmienić smoczek na większy. Trzeba próbować. Jak dziecko w czasie jedzenia widać , ze się męczy, zasysa policzki to wtedy warto spróbować. Jednak jeśli dziecko się krztusi, denerwuje, mleko leci po policzkach i brodzie to lepiej się wstrzymać i spróbować za jakiś czas. Wiek na smoczkach jest orientacyjny i nie trzeba się tego sztywno trzymać tylko podejść do tego elastycznie. Obserwujmy dzieci i dajmy im czas na zmiany podchodząc do zmiany indywidualnie.

2017-10-04 17:41

przejście z jednego smoczka na drugi trzeba wyczuć...trzeba po prostu obserwować dziecko jak już wspominała Mam. Moja miała szybko zmieniony smoczek - jakoś dwa miesiące jak miała bo widać było że tak mocno ciągłą i popłakiwała i puszczała..po prostu za wolno jej leciało ;) swojej pierwszej córce tez szybko zmieniałam ;) po prostu urodziłam dwa żarłoczki więc nie wiem jak to jest dłużej karmić na tym pierwszym smoczku ;) Jeśli dziecko nie meczy się to widać że jej to odpowiada - chyba e jak masz dwie buteleczki to możesz pół mleka podać tym pierwszym a potem szybko podmienić na butelkę zpczmywie ;m smoczkiem ;) a to ze się krztusi to też nie zawsze wina że za duża dzurka - czasem dziecko po prostu idzie za łapczywie na picie ;))

2017-10-04 17:31

Mojej córce zmieniłam jakoś po skończeniu 3 miesięcy, ale widziałam, że już zaczyna się męczyć, popłakiwać za słabo jej leciało. A że od początku była strasznie łapczywa to się potrafiła krztusić i wyciekało jej z buzi. Do dzisiaj jej zostało łapczywe jedzenie i potrafi się zakrztusić

2017-10-04 00:22

Niektóre dzieci wola ten pierwszy smoczek bo wolniej leci te następne mają więcej dziurek bądź szybszy przepływ a niektóre dzieci nie lubią szybkiego przepływu mój z kolei nie lubił smoczka 0 plus on od razu chciał szybszy więc kupiłam trojprzeplywowy

2017-10-03 20:54

Ja zmienialam na 3+ gdy corka miala 4 miesiace, zajelo nam to 2 tygodnie, pierwsza proba - wylewalo sie mleczko z buzi, mala sie denerwowala i w czasie karmienia zmienialam spowrotem na 0+. Probowalam tylko w dzien w nocy jej nie denerwowalam. Po tych 3 dniach dalam jej odpoczac kilka dni i ponowilam probe i sie udalo gladko. Takze na spokojnie, warto robic przerwy i nic na sile. Zmiana z 3+ na 6+ nie zrobila na niej wrazenia, ale jest juz wytrenowana bo karmimy sie rowniez lyzeczka.

2017-10-03 18:46

U mnie jakoś od razu załapał w okolicach 3 miesiąca. Ale w sumie wcześniej miał kilka różnych skoczków więc może to miało znacznie. Myślę że najlepiej to co jakiś czas po prostu próbować też jak dziecko się przyzwyczai do jednego smoka to nie wiem czy nie będzie później problemu z piciem inaczej niż z tego smoka. Ale to tylko moje przypuszczenia...