Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Ile powinno zajmować nakarmienie butelką 5 tygodniowego dziecka?

Data utworzenia : 2017-07-28 15:45 | Ostatni komentarz 2017-08-08 23:01

lovimartolina

2206 Odsłony
9 Komentarze

Witajcie :) Jestem mamą 5 tygodniowej Blanki. Na początku karmiłam ją piersią, teraz jest już tylko na MM. Do karmienia najpierw używałam butelek Medela Calma, które okazały się u nas kompletną klapą mimo wysokiej ceny (ok. 70 zł za butelkę ze smoczkiem). Moja córka ulewała i wymiotowała, bo pokarm leciał za szybko (dziurka w tych smoczkach jest jednego rozmiaru bez względu na wiek) - na początku nie zdawałam sobie sprawy, że to przez to, ale w końcu Medela poszła więc w odstawkę. Miałam awaryjnie butelkę Lovi - dostałam ją wśród upominków chodząc do szkoły rodzenia. Jakie było moje zdziwienie kiedy moje dziecko zupełnie przestało ulewać, krztusić się czy wymiotować od kiedy zaczęłam podawać jej mleko inną butelką. Dokupiłam kolejne butelki i teraz karmię ją tylko butelkami Lovi Medical ze smoczkiem o rozmiarze 1 . I tutaj moje pytanie - ile czasu mniej więcej powinno jeść dziecko ok. 100 ml mleka (obecnie tyle zjada moja Mała). Wydaje mi się, że je strasznie długo (ok. 20 min) - czy to możliwe, że w tym przypadku dziurka może być dla niej za mała i się męczy czy to standardowy czas w jakim powinna zjadać taką ilość posiłku? Jak jest/było u Was?:) Dodam, że karmię ją Bebilonem HA 1 i jak na razie jestem bardzo zadowolona z tego mleka.

2017-08-08 23:01

Mój kiedyś wcinal szybko z butelki teraz jak mam wyjść to mam stresa bi nie chxe wgl ale myślę że jak kupie smoczek szybki dynamiczny trijprzeplywowy to może się skusi i będę mogła spokojnie wychodzić od czasu do czasu bez niego

2017-08-08 17:30

Kazde dziecko je innaczej moja corka byla lapczywa i szybko zjadala mleczko za to synek bardzo dlugo jadl z butelki.

2017-08-05 17:07

Lovimartolina każde dziecko ma inny czas mój jak tak sprawdziłam w ile je to jak miał 5 ttygodni próbowałam przyzwyczaić że za tydzień będzie przez kilka godzin butla tylko bo moj nie lubił to 140 ml zjadł w niecałe 15 min z przerwą pierw zjadł 50 ml w kilka minut chyba a potem dojadl reszte z przerwą wyszło niecałe 15 min jakoś a kilka minut odczekal sobie beknal i dalej chciał jeść więc każde dziecko ma inne tępo mój się wkurzyl bo nie leciało jak z cyca u mnie była od początku fontanna że ledwo nadazal więc później kupiłam mu trochę szybszy smoczek do butli lovi ale już teraz wgl nie chce butli tknac. W każdym razie umiał 130 min zjeść w 6 min jak był głodny więc każde dziecko inne tempo jedzenia sobie nakłada :)

2017-08-05 11:42

Moja córeczka ma 5tyg i zjada około 100ml mleka w 35-40min.

2017-08-05 10:31

Nie ma czegoś takiego jak karmienie na czas. Każde dziecko je swoim tempem. Mój synek jak miał 5 tygodni poprawił jeść nawet 4 h. Robil sobie nawet 2 h przerwy. I znowu jadł. Nie trzeba się martwić

2017-08-05 08:38

Również uważam że nie ma czegoś takiego jak czas karmienia. Każde dziecko jest inne, każde ma swoje tempo picia które zmienią się i tak. Moja córeczka dajmy na to teraz pila 10 minut a kolejny raz męczyłam się pół godziny...Na to nie ma reguły

2017-08-04 22:27

20min to wcale nie długo :) Moja córka czasem potrafiła jesc godz. Miedzy czasie zrobila sobie 2-3drzemki i dalej jadla ;)

2017-07-30 22:34

Twoja córeczka nie ssie za długo. Mój Syn w jej wieku ssał tyle że pierś ale średnio 40 minut do godziny w ciągu dnia i około nawet półtorej w nocy. Możesz spróbować większy smoczek ale wydaje mi się, że smoczek może mieć za duża dziurkę i może się krztusić mlekiem.