Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

karmienie ściągniętym mleczkiem przez butelkę

Data utworzenia : 2017-07-25 22:46 | Ostatni komentarz 2017-08-02 21:05

Agata.Krezlewicz

2630 Odsłony
15 Komentarze

witam lovi mamy :) Od jakiegoś czasu muszę odciągać pokarm i podawać synkowi mleczko przez butelkę. Jednak mam wrażenie,ze laktacja pomimo częstego ściągania pokarmu zmniejsza się. Co zrobić aby wspomóc organizm i zwiększyć laktacje?

Konto usunięte

2017-07-28 16:58

To co napisałeś dziewczyny na pewno pomaga ale spróbuj także zdecydowanie zwiększyć ilość przyswajanych płynów dziennie

2017-07-28 10:51

Dziewczyny maja racje przede wszystkim przystawiaj malucha on zrobi najlepsza robotę kup Femaltiker w Rossmanie nawet jest ja tez piłam i laktacja ładnie się rozkręciła teraz od czasu do czasu tez wypije saszetkę mimo ze mleka mam dużo i koniecznie przetestuj metodę o której napisała Kasia 7-5-3.

2017-07-27 21:54

A dlaczego musisz podawać mleko z butelki? To jest tylko chwilowe czy chcesz w ten sposób karmić maluszka? Laktator nie stymuluje i nie opróżnia piersi tak jak dziecko i nigdy niestety tak nie będzie...Odciągając mleko laktatorem zdarza się, że laktacja znika. Nic nie jest lepsze dla długiej laktacji jak ssące dziecko to ono stymuluje najlepiej pierś i pozytywnie wpływa na laktację. Możesz próbować zwiększyć laktacje metodą 7-5-3 (7 minut odciągasz mleko z prawej piersi, 7 z lewej, 5 z prawej itd odciągaj nawet jeśli nic nie leci), zwiększ częstotliwość ściągania i nie zapomnij o ściąganiu w nocy, możesz pić Femaltiker, piwo bezalkoholowe, kawe zbożową - wszystkie zawierają w swoim składzie słód jęczmienny, który pozytywnie wpływa na laktację. Ale najlepiej wrócić do karmienia piersią jeśli jest to możliwe. Wtedy dziecko pobudzi laktację i mleka będzie więcej.

2017-07-27 21:36

Femaltiker podobno działa cuda ;)

2017-07-27 18:11

ja sciagałam mleko 2 mce a i tak musialam dokarmiac mm, brałam dodatkowo femaltiker i pilam herbatki z hipp, chyba bys musiała przystawiac czesciej dziecko do piersi

2017-07-26 17:04

jak jak zaczełam ściągac tak mi melko zaczęło zanikać ;/

2017-07-26 09:56

Ja miałam mnóstwo mleka po zjedzeni czosnku! ale nie każdy lubi...polecam także sok jabłkowy. Ponoć laktator nie pobudza tak intensywnie pokarmu jak dziecko, które ssie....niestety.Pozdrawiam