Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

kalendarzyk karmienia

Data utworzenia : 2017-03-03 08:46 | Ostatni komentarz 2017-05-25 15:11

TinaC

2134 Odsłony
26 Komentarze

dziewczyny polecam do wyprawki do szpitala spakować notesik i długopis. od początku zapisywałam wszystkie karmienia syna: godzinę, która pierś i jaki czas i ile ewentualnie z butelki. Syn od początku był dokarmiany z małymi przerwami gdzie się upierałam, ze pierś wystarczy ale i tak skończyło się na preparacie mlekozastępczym ze względu na zdrówko. tak nam weszło w kres zapisywanie karmienia, że zapisujemy do teraz. mam zapisany każdy dzień z życia maluszka i wszystkie karmienia - teraz już nawet stałe pokarmy. jest data, godzina i ilość, po każdym dniu podsumowanie. Super sprawa jak chodzimy do lekarza i pytają o jedzonko i też fajnie, bo jak to mówi mój mąż łatwo mu sprawdzić status dziecka;)

2017-05-25 15:11

Dumna mama jesteś! Klikaj w swoim wątku co u Ciebie

2017-05-24 09:55

no u mnie córka niestety od urodzenia na mm i jak była malutka to potrafila co godzine jesc

2017-05-18 22:21

Ja też jakoś nigdy nie zapisywalam kiedy karmie czy kiedy zmieniam pieluszkę. Wiem mniej więcej jak często się budzi i mniej więcej o której godzinie więc nie zapisuje.

2017-05-18 11:01

Ja nie korzystam przy córce z zapisków, po prostu ma stałe pory kp, poza tym jak marudzi to biorę i jeśli chce pierś to to widzę, bo szuka i się denerwuje zanim dostanie, a czasem po prostu się napije trochę i odrzuca pierś. W nocy jak marudzi daję smoczek jak nie pomaga to biorę i karmię. Przy synku który był na mm zapisywałam na początku w nocy bo byłam bardziej przemęczona i zapomniałam o której karmiłam butlą

2017-05-13 11:27

a ja polecam aplikacje HAPPY BABY zapisujesz sobie o ktorej dziecko jadło i ile. czy było siusiu i kupka. no i ile śpi.

2017-03-10 09:40

hahahah Tina no niezle niezle :D

2017-03-09 23:46

Tina he to nieźle:) musialas być serio padnieta, niestety taki urok macierzynstwa. Ja to nie mam czasem sił odłożyć małej do łóżeczka i śpi z nami.

2017-03-09 23:43

Natka ja raz tak przebieralam pieluche w nocy,że rano wstaje a tam wszystko mokre. Do męża powiedziałam ale jaja ale pielucha przeciekla a się okazało,że ja nie założyłam żadnej!!!