Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Problem z doborem butelki :(

Data utworzenia : 2017-02-21 18:39 | Ostatni komentarz 2017-02-23 21:18

Kamila.Biernat

1417 Odsłony
12 Komentarze

Mamusie ! Mam problem z doborem butelki. Moja Majeczka ma 7 mies. Odstawiam ją od piersi... Ale nie chce pić z butelki. Kupiłam już 5 butelek... Pomocy ! Już wychodzę z siebie, co robić ....

2017-02-21 22:47

Moze potrzebuje wiecej czasu aby sie przyzwyczaic do butelki? Jakich butelek już próbowałaś? Lovi ma fajne, przypominajace ksztalt sutka, może je córka polubi. Mozesz dawac jej butelkę do zabawy, nie tylko podczas karmienia, tylko miedzy posilkami. Moze w ten sposób sie do niej przyzwyczai i szybciej zaakceptuje. Moze nie odpowiada jej przeplyw smoczka? Zwroc na to uwage, czy nie leci za wolno albo właśnie za szybko? Mozesz tez sprobowac jak mowia dzieczwyny, dawac jej mleko z kubeczka niekapka, Lovi ma tzw kubki treningowe z ustnikiem 6+, jest on miekki i latwo sie z niego pije. Mozesz tez próbować dawac z łyżeczki ale zajmie to sporo czasu więc lepiej nauczyc córkę na butelkę lub kubeczek. Powodzenia:)

2017-02-21 20:47

A próbowałaś butelkę Tommee Tippee? Przypomina pierś, ma szeroki smoczek, spróbuj, może się uda :) (sorry Lovi)

2017-02-21 20:46

Kamila jeżeli podajesz małej mleko mm, może jej nie smakować, dlatego nie chce pić , możesz spróbować podać inne. Jak podajesz swoje mleko w butelce i nie chce pić, może być też przez to że ma za małą dziurkę w smoczku. Możesz też podać mleczko w kubku niekapku.

2017-02-21 20:19

Nie wiem czy córka nie chce pić Twojego mleka czy mleka modyfikowanego z butelki? Jeśli modyfikowanego to możesz spróbować kupić inne mleko.Jesteście na etapie rozszerzania diety,więc,zamiast mleka można podać jej kaszkę. A jeśli nie może zaakceptować butelki to spróbuj podawać jej mleko w kubeczku lub niekapku.