Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

problemy z nowym smoczkiem

Data utworzenia : 2017-01-01 13:16 | Ostatni komentarz 2017-01-03 13:44

Pandicorn

2549 Odsłony
15 Komentarze

Witam. Nasz bobas kończy za 4 dni trzy miesiące. Wraz z mężem postanowiliśmy wymienić smoczek w butelce na nowy ponieważ poprzedni wyglądał na brzydki i zużyty. Kupiliśmy butelkę DIAMOND GLASS RETRO GIRL 150 ml z smoczkiem aktywne ssanie (w niebieskim pudelku) smoczek oczywiście 0+. (Wczesniej uzywalismy TT ale mala sie krztusila z lovi problem utapil az do wymiany smoczka) Na taki również wymieniliśmy i tutaj pojawił się problem bo mleko leci szybciej i dziecko się krztusi chodz powinno leciec tak samo.Mniejszego rozmiaru już nie ma.. wcześniej wszystko było ok. I teraz pytanie -kupić nową butelkę bo może te z opakowania mają mniejsze dziury?? Czy znowu zmienić markę i obserwować? Byliśmy zadowoleni z butelki i smoczka..aż zachciało nam się zmienić bo tamten brzydki :( W sposobie karmienia nic nie zmienilam( chodź teraz już się stresuje ze może ja źle trzymam ale wczeniej było ok..)

2017-01-01 21:53

Ok. Więc przepraszam bardzo ale nie zauważyłam wcześniej tej zasady przeglądając forum :) Sprawdzimy-jutro wyśle męża by poprzygladal się dziurką :D Dziękuję bardzo :)

2017-01-01 21:35

TT ma bardzo szybkie smoczki, moja 6 miesięczna też nimi nadal się krztusi, bo od czasu do czasu używam u mamy, gdy wezmę ze sobą za mało Lovi. Odeslalam Cię tam, bo temat podobny, a zwyczajowo zadajemy pytania pod podobnym. Ale z czasem po obserwacjach dojdziesz do wprawy. Może faktycznie pomyłka w pakowaniu lub tak jak Natka pisze, warto spróbować tego z Medical. Z butelkami Glass jeszcze nie miałam doświadczenia, więc ciężko mi porównać szybkość.

2017-01-01 20:55

To dziwne, niby powinne byc takie same. Proponuje albo jeszcze poczekac, moze Mała sie przyzwyczai albo zmienic ponownie smoczek bądź butelke.

2017-01-01 18:58

A moze sproboj z butelkami medical ? Ja zauwazylam ze tam sa chyba mniejsze dziurki w smoczkach. Nasz maly ma butelki i medical i glass i w tych glass widac wyraznie ze dziurka jest wieksza. Moze probuj wlasnie kupic nowa buteleke i zobacz czy jest roznica w smoku. A moze po prostu nastapila pomyslka w pakowaniu ? Porownaj dziurke w starym smoczku i tym nowym. Czasem zdarza sie ze cos moze byc po porstu zle zapakowane i nie w tym pudelku

2017-01-01 14:00

Dodam jeszcze ze próbowaliśmy butelek TT i aventu- mala się krztusila. Dopiero lovi przyniosło ulgę. Sądzę ze to nie jest podobny wątek bo my zmieniliśmy z 0+ na 0+. A minął tydzień i mala też się nie przyzwyczaila.

2017-01-01 13:44

Myślę że powinnaś przeczekać kilka dni, aż maluszek się przestawi na nowy smoczek. Tu masz podobny wątek: http://lovi.pl/pl/forum/3/3311/1

2017-01-01 13:19

Może trochę niezrozumiałe napisałam.. Uzywalismy butelki lovi z smoczkiem lovi 0+ i póki nie zmieniliśmy oryginału z butelki wszystko było ok. Po zmianie zaczęły się problemy.