Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

3 miesięczny niejadek - co zrobić jak dziecko nie przybiera na wadze

Data utworzenia : 2016-12-29 21:02 | Ostatni komentarz 2017-01-01 10:22

TinaC

1570 Odsłony
5 Komentarze

Skarbnico wiedzy, moje pytanie jak zwiększyć apetyt 3 miesięcznego malucha?Syn jest na Nutramigenie Lgg (podejrzenie alergii) i zjada około 600 max. 700 ml na dobę. Karmienia odbywają się co 3 godziny w ciągu dnia i co 4 w ciągu doby. próby podania 120 kończą się fiaskiem - raz na dobę udaje się wcisnać. w nocy zdarza się, ze je tylko 30. niestety przez ostatnie 2 tygodnie nie przybywa na wadze - 5880 . Co mogę zrobić w obecnej sytuacji?

2017-01-01 10:22

moze mu nie smakuje - podobno smakuje jak pasza, idz do lekarza pewnie przepisze ci inne :)

2016-12-31 22:07

Tina ja również uważam, że najlepiej skonsultować się z pediatrą. Od kiedy Syn je takie ilości od zawsze czy teraz zaczął?. Może dziecko tak jak napisały dziewczyny przechodzi przez skok rozwojowy i za chwilę wszystko wróci do normy.

2016-12-30 16:56

Tina moim zdaniem najlepiej udac sie do lekarza. Moze po prostu maly wiecej ne potrzebuje, nie chce, ale jesli nie przybiera na wadze to juz troszke gorzej. A moze przyczyna lezy gdzies glebiej. DLatego najlepiej skonsultowac sie z pediatrą i rozwiac wszelkie watpliwosci

2016-12-30 08:53

Tina a od kiedy tak zjada? Moja córka również jak była na Nutramigenie zjadala niewiele, ale od początku i przybierala na wadze, w wieku 3 m-cy ważyła 5940 (przy urodzeniu 3240), a jadła 40- 60 ml co 2-3 godziny. Moze to faktycznie skok rozwojowy i po kilku dniach wroci to do normy. Konsultowalas się z pediatra? Bo jeśli ta sytuacja trwa dłużej, możliwe że trzeba zmienić mieszankę. U nas było rozważanie Bebilonu Pepti, jest zblizone dzialaniem do Nutramigenu, ale smak ma trochę "lepszy". Ostatecznie została na Nutramigenie, bo przybierala regularnie.

2016-12-29 22:55

Może syn nie potrzebuje wiecej. Jezeli martwisz sie, ze nie przybral na wadze, to moze warto skonsultować to z pediatra? Moga być rozne przyczyny. Czy dziecko je mleko w takich ilościach od poczatku, czy teraz zaczęło? To moze byc mnóstwo rzeczy np. zabkowanie, skok rozwojowy. Moim zdaniem najlepiej bedzie jak powiesz o tym lekarzowi. Moze on Ci podpowie co robić w takiej sytuacji. A może powie Ci, ze nie ma powodów do zmartwień.