Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

karmienie na spiocha

Data utworzenia : 2016-12-27 17:29 | Ostatni komentarz 2016-12-29 19:30

J.Podkowik

2699 Odsłony
10 Komentarze

Witam. Mój problem polega na tym że 5 miesieczny maluch ( dodam ze od urodzenia był karmiony moim mlekiem odciaganym i w czasie kryzysow laktacyjnych pijal mleko mm i nie bylo problemow) nie chce pic mleka z butelki. Od jakis 4 tygodni jest na karmieniu mieszanym. Widac ze jest bardzo glodny. Zlapie na chwile butelke i puszcza z krzykiem. Czasami to nawet nie potrafie go uspokoic. Wtedy trzeba go ululac i na spiocha zje wszystko. Probowalam zmienic mleko, butelke, smoczek z mniejszym lub wiekszym przeplywem i NIC. Zagladam do buzi czy jakies plesniawki i nic. Nie wiem co mam robic. Zaczelam zastanawiac sie czy to moze byc alergia pokarmowa. Prosze o pomoc....

2016-12-27 22:00

Od razu po przeczytaniu przyszło mi na myśl ząbkowanie i wydaje mi się, że zaczął się u Was ten trudny okres. Spróbuj dać mleko właśnie z niekapka tylko uważaj bo z niego mleko leci szybciej niż z butelki. Możesz też spróbować strzykawką - pamiętaj, żeby mleko wstrzykiwać na policzek a nie w stronę gardła.

2016-12-27 17:46

Spróbuj podać mu z niekapka, łyżeczka lub strzykawka, starając się nie dotykając dziaselek. Przychodzi mi na myśl tylko ząbkowanie, choć moja córka co prawda też nie bardzo chce pić mleko, namiętnie gryzie smoczek od niej. Tak też może zachowywać się np przy zapaleniu ucha, ale po takim czasie były by też inne objawy na to wskazujące.