Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Karmienie smoczkiem 0+ 5,5 miesięcznego dziecka

Data utworzenia : 2016-11-24 15:16 | Ostatni komentarz 2016-12-07 13:32

multimint

2552 Odsłony
15 Komentarze

Wiem że już było dużo wątków na ten tema tale chciałam wiedzieć bo nie mogę doczytać dla siebie odpowiedzi. Moje dziecko ma teraz 5,5 miesiąca ciągnie ze smoczka 0+mleko 160 ml 40 min i to jest właśnie moje pytanie bo nie zawszeń mu sie chce przy tym smoczku wypijać całą porcję dodam że jest szczupły ma 7,5 kg i 68cm to jest właśnie moja obawa bo jak daje mu smoczka 3+ to szybko bardzo wypija ale za to bokami mu się leje i jak się zakrztusi to jest wielki płacz najgorzej jest w nocy bo przy 0+ nie udaje mu się wszystkiego wypić to jest raz a dwa że zasypia przy jedzeniu i nie pomaga żeby go troszkę przebudził i dokończył porostu śpi i już więc nie wiem co mam zrobić potrzebuję rady

2016-11-28 09:58

Kamila mój synek ma 8 miesiecy i daje mu ze smoczka 0+ , tez strasznie lubi jesć , wlasnie dobija do 12 kg dlatego mu nie zmieniam bo by jadł jeszcze wiecej jak by mu leciało szybciej ;/

2016-11-28 07:57

Mam ten sam problem z tym że mój synek to istny łakomczuszek. Ma 4 mce i zjada 210 ml smoczkiem 0+ w 15 min :O Powiedziałam o tym na wizycie kontrolnej to poradziła mi żeby smoczka nie zmieniać a mleczko podawać częściej a mniej. Niestety mój synek gdy dostawał mniejsze porcje to dosłownie nas terroryzował, tak więc zostało po staremu. Moim zdaniem u Ciebie czas na zmianę smoczka, bo faktycznie to trochę długo trwa. Pozdrawiam!

2016-11-25 11:02

dzięki za odpowiedzi spróbuje z innej firmy choć próbowałam jak miał 3,5 miesiąca to nie chciał chwytać a ze smoczkiem 3+ próbowałam 1 noc przeszła gładko za to 2 to tak zaczął płakać jak kiedyś jak miał kolkę wiem mam stracha bo wiadomo jak jest z tą kolką

2016-11-25 09:54

Moona dobrze radzi, żeby spróbować smoczkiem innej firmy. U mojej też początkowo leciało bokami, krztusila się, ale po kilku dniach udało się ją przestwic, w nocy tylko dawalam wolniejszym dopóki się nie przestawila. Powiększania dziurki raczej powinno się unikac.

2016-11-25 08:47

Nasz na 0 był do 4 ,5miesiąca, potem zmieniłam. I Rzeczywiście początki były cięzkie, bo tak jak u Ciebie lało się bokiem, czasem się krztusił, ale przy 0 już się męczył więc musieliśmy zmienić. Spróbuj robić mu przerwy , tak żeby się nie krztusił, wyciągaj na chwileczkę smoczek, żeby zdążył połknąć.

2016-11-25 04:52

Jeśli mocno zasysa smoczek, aż ma wklęśnięte policzki, to znaczy, że czas na zmianę smoczka, a tu ewidentnie trzeba, bo strasznie długo je i nie do końca, bo się męczy i nie ma siły dokończyć. A może spróbuj w tym smoczku zerowym trochę powiększyć otwór na początek.

2016-11-24 21:57

Rzeczywiście bardzo długo je mleczko ze smoczkiem 0 . A próbowałaś z butelką z innej firmy ze smoczkiem 3+ ? Jeśli nie to spróbuj.