Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Karmienie smoczkiem 0+ 5,5 miesięcznego dziecka

Data utworzenia : 2016-11-24 15:16 | Ostatni komentarz 2016-12-07 13:32

multimint

2553 Odsłony
15 Komentarze

Wiem że już było dużo wątków na ten tema tale chciałam wiedzieć bo nie mogę doczytać dla siebie odpowiedzi. Moje dziecko ma teraz 5,5 miesiąca ciągnie ze smoczka 0+mleko 160 ml 40 min i to jest właśnie moje pytanie bo nie zawszeń mu sie chce przy tym smoczku wypijać całą porcję dodam że jest szczupły ma 7,5 kg i 68cm to jest właśnie moja obawa bo jak daje mu smoczka 3+ to szybko bardzo wypija ale za to bokami mu się leje i jak się zakrztusi to jest wielki płacz najgorzej jest w nocy bo przy 0+ nie udaje mu się wszystkiego wypić to jest raz a dwa że zasypia przy jedzeniu i nie pomaga żeby go troszkę przebudził i dokończył porostu śpi i już więc nie wiem co mam zrobić potrzebuję rady

2016-12-07 13:32

Moja córka ma prawie 13 m-cy a jeszcze do niedawna pila ze smoczka 0+ bez żadnych problemów z butelki Lovi;) Ale jakiś czas temu kupilam butelke innej znanej marki 0+ to smoczek sie zasysal ciągle i tez dlugo trwalo to picie, az corce nie chcialo się pic i wiecznie wylewalam mleko, az zmienilam smoczek na najwyższy przeplyw i po kłopocie. Firma firmie nie rowna, trzeba wyprobowac wszystko i sprawdzic co pasuje naszym maluchom;) Dobrze ze i u Ciebie udalo sie z innym smoczkiem:)

2016-12-01 19:34

Dobry wieczór. Czasami dobór właściwego smoczka jest trudny i trzeba kilka wypróbować. LOVI ma róże smoczki i można coś dobrać. Smoczek 0+ może być zbyt "wolny" i męczyć maluszka. Te problemy, które Pani opisuje prawdopodobnie są z tym związane. 3+ faktycznie jest za szybki. Mogę tylko doradzić kolejne próby, również ze smoczkami innych producentów. Jest Pani pod opieką pediatry i on kontroluje przyrost masy ciała. Po 6 miesiącu już nie jest tak duży, jak wcześniej. Pozdrawiam

2016-11-30 12:51

MAM nie wolno samodzielnie powiększać dziurki smoczka w takim wypadku albo trzeba zmienić smoczek na większy rozmiar bądź ewentualnie poszukać smoczka innej firmy. Jak wiadomo dziurka dziurce nie równa więc może z innej firmy nie będzie się dziecko krztusiło.

2016-11-29 21:23

multimint, super, że sposób się sprawdził. gudrun, powiększanie dziurek jest dość nagminne z tego co słyszę. Po co wymieniać smoczek na 3+ czy 6+ itd, skoro można powiększyć dziurkę...co najmniej jakby majątek te smoczki kosztowały.

2016-11-29 09:21

Muliminit świetnie ,że butelki innej firmy spasowały Twojemu maluszkowi i spokojnie się najada :) Oby tak dalej ładnie jadł :)

2016-11-29 01:11

A moze tak po prostu pobudzać dziecko do wyjadania wszystkiego co jest w butelce, miałam podobną sytuację w szpitalu, malutka nie chciała do końca jeść pokarmu to położne polecały pobudzanie dziecka czyli np muskanie w policzki czy okolice twarzy. Może też spróbuj częściej podawać dziecku pokarm. A na początku w jaki sposób ssie tak łapczywie czy spokojnie?

2016-11-28 23:53

Mama_Arka_Martynki, co za herezje z powiększaniem otworu? Przecież to nierozsądne. Albo większy smoczek albo inna marka smoczków(i butelek). Ale żadne ręczne powiększanie. Mojemu synkowi pierwsza butelka też nie służyła, innej firmy była ok i tam spokojnie rodzaje smoczków tolerował. Zawsze było idealnie, nigdy się nie krztusił, leciało tak jak chciał. multimint no to super. Ważne, żeby dziecku pasowało :)

2016-11-28 14:33

zmieniłam na inną firmę na razie jest dobrze wypija w 8 min ale nie wypluwa nie krztusi się wszystko jest w porządku zobaczymy jak będzie dalej... :) dzięki za podpowiedzi