Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Kolejny temat o kupce tylko nie rzadko, a CZĘSTO robionej

Data utworzenia : 2016-11-07 10:31 | Ostatni komentarz 2017-01-25 19:26

N.Stolarz

5910 Odsłony
26 Komentarze

Witam was drogie mamy, przeszukałam całe forum i nie doszukałam się tematu odnośnie kupki często robionej w ciągu dnia- jednak to nie biegunka! Od tygodnia karmię mojego 5 miesięcznego ( za 2 dni zacznie 6 miesiąc) synka mlekiem modyfikowanym z powodu słabej laktacji. Podczas karmienia piersią kupki były nieco rzadziej 1 na 3 niekiedy 5 dni, wyczytałam, że to normalne bo dziecko dobrze trawi mleczko matki i ok, jednak od kiedy zaczęłam karmić synka mm kupka jest nawet do 4 razy na dzień, zazwyczaj w nocy,potem koło 6, a później to różnie. Doczytałam się, że u dzieci karmionych mm te kupki występują dużo częściej niż u dzieci karmionych mlekiem matki. I stąd moje pytanie czy te częste kupki wynikają z gorszego trawienia mleka modyfikowanego? Oczywiście dodam, że mój synek ma już rozszerzoną dietę.

2016-11-07 10:40

To normalne, mój synuś tez jest na mleku modyfikowanym i robi czasem kilka razy dziennie kupkę. Szczególnie teraz kiedy brzuszek |Twojego maluszka przestawia się na inne mleczko nie masz czego się obawiać, brzuszek musi się przestawić na inny pokarm, inaczej go trawi, może za jakiś czas będzie robił tych kupek troszkę mniej. Gorzej gdyby była to biegunka, ale jeśli kupka jest normalna to nie ma problem.

2016-11-07 10:36

Zapomniałam dodać, że te kupki są codziennie,a synek raczej niema problemu z ich tworzeniem. Wystarczy wygodna pozycja podczas karmienia lub zaraz przed. Karmię mlekiem firmy Hipp może, któraś z mam zauważyła takie częstsze, ale nie twarde kupki u swojej pociechy.