Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Syn nie chce pić z butelki

Data utworzenia : 2016-11-06 19:01 | Ostatni komentarz 2024-08-31 00:51

Mama88

1972 Odsłony
10 Komentarze

Syn ma 7 miesięcy. Przez pierwsze 3 miesiące pił naprzemian z butelki (wszystko mu było jedno z jakiej) i piersi. Po tym czasie nastąpił bunt butelkowy i syn pije tylko z piersi gdy tylko próbuje mu wsadzić butelkę jest ryk. Chciałabym powoli przestać karmić piersią i przejść na mleko modyfikowane. Czy możecie coś poradzić jak przekonać syna do butelki??

2024-08-31 00:51

To dobry pomysł, otocznie wiele zmienia, choć mówią, że karmienie najlepiej w ciszy i zaciemnionym miejscu. Widocznie znalazłaś lepszy sposób dla Twojego dziecka

2024-08-30 17:48

Witam wszystkie Mamy miałam ten sam problem . . . Traciłam nadzieję . . . Pewna Mama poradziła żebym zaczęła karmić butelka na dworzu moim mlekiem a później MM i udało się powodzenia 

2016-11-20 23:08

Mama a musi być koniecznie butelka? Jeśli tak, to najlepiej podać butelkę komuś z rodziny i zostawić dziecko na czas jedzenia np z mężem. Nie ma mamy, czyli nie ma cycusia, ale jest butelka i jedzenie, więc może taka metoda u Was się sprawdzi :) Za dnia może spróbujcie przekonać synka do alternatywnych sposobów podawania mleka, bo mając 7miesięcy myślę że już załąpie np kubeczek doidy cup albo Lovi 360, albo po prostu bidon ze słomką. Niekapków wielu specjalistów nie poleca, ze względu na to, że rozleniwia mięśnie wokół ust i wymusza niefizjologiczny układ podczas picia. Dlatego z początku spróbujcie czegoś innego, dzieciaki są na prawdę zaskakujące w swoich umiejętnościach :) Dlatego jest ogromna szansa, ze w tym wieku mały już załapie i będzie wiedział o co chodzi :)

2016-11-19 21:43

Mam ten sam problem... Z tym, że mój syn ma już 9 miesięcy. Do tej pory karmię Małego piersią, ale zaczęłam właśnie studia podyplomowe i raz na jakiś czas muszę go zostawić pod opieką męża. Bardzo się martwię bo syn nie chce pić - ani z butelki, ani z niekapka, ani ze zwykłego kubeczka. Na całe szczęście, że mamy już rozszerzoną dietę to podczas mojej nieobecności zje chociaż trochę obiadku i kaszki.

2016-11-08 15:20

Moze niech Pani spróbuje kupić kubek treningowy, jakis kolorowy i Zaciekawi malucha i sie przełamie

2016-11-08 10:47

Możliwe ze dziecko ma gorsze dni, np skok , albo faktycznie przyczyna to ząbkowanie. No cóż musisz próbować i zachować cierpliwość. Nerwowa mama toni nerwowe dziecko, wiec spokojnie. Moze spróbuj z inna butelka ?

2016-11-07 10:01

Mama88 przede wszystkim zachowaj spokój..dziecko pomimo tego, że teraz pokazuje Ci, ze nie chce pić z butelki nie oznacza, ze w ogóle z niej zrezygnował tym bardziej, ze wcześniej pił bez problemu. Taki problem może pojawić się przez pojawiające się ząbki bądź skok rozwojowy który z pewnością minie poczekaj jeszcze cierpliwie i próbuj. Jeżeli jednak nic nie pomoże to warto spróbować z kubka trekingowego lub niekapka.

2016-11-06 22:45

Spróbuj podać mleko w niekapku albo kubeczku z rurką może Twój Synek zaakceptuje.