Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Odbijanie po mleku

Data utworzenia : 2016-10-24 00:49 | Ostatni komentarz 2017-01-25 19:41

dziubus2016

5236 Odsłony
63 Komentarze

Karmie mojego synka butelka odciaganym mlekiem. Mój robaczek skończył 7 miesięcy i niezly klopsik z niego ,ciężko mi go odbijać w nocy po jedzeniu.Jak był mniejszy to odbijają go na leżąco na kolanach teraz odbijam na ramieniu ale strasznie ciężko to wychodzi. Może macie jakieś podpowiedzi ?

2017-01-25 19:41

To super Zamarancza zę sie udało i synek nie miał problemów z przełykaniem :)

2017-01-10 14:35

Mój bez problemu przeszedł na smoczek 3m+. Spróbowałam mu podać za dnia mleczko, zjadł i od tamtej pory je bez problemu. Teraz wprowadzamy smoczek uspakajający 3-6 m.

2017-01-09 22:48

Na szczęscie mój mały szybciutko przyzwyczajał sie do ,,wiekszych,, smoczków ; ) To pewnie zasługa butelek Lovi :)))

2017-01-08 22:16

dziewczyny u nas jest odwrotnie, ja nawet uczyłam synka jeść na smoczku 3+ właśnie w nocy, bo jadł spokojniej i było mniejsze ryzyko zachłyśnięcia. chłopak po 3 karmieniach nocnych już w dzień mógł jeść na większym smoczku. próby karmienai w dzień kończyły się kaszelkiem, i nerwami.

2017-01-08 22:03

TinaC jak byś widziala mojego synka jedzacego w nocy :)) On zawsze lapał powietrze jak jadł, niewazne czy dzien czy noc :) kojarzyl mi sie z tymi pisklętami co maja zawsze otwarte dzióbki hehe , teraz to jest juz lepiej ale zdarza sie czasem ze nie nadazam podawac obiadku na lyzeczce a buźka juz otwarta :))

2017-01-08 16:31

Ja też zawsze próbuję ba, jak mały jadł jeszcze tak łapczywie to w czasie jednego karmienia odbijałam go nawet 3 razy i miewał mniejsze dolegliwości z brzuszkiem.

2017-01-08 01:08

Mój Mały jak nie odbijał też kładłam go na boczku. Tina nie wszystkie dzieci jedzą spokojnie w nocy na tyle, żeby nie musieć ich odbijać. Mój Mały jadł zawsze spokojnie a mimo wszystko go odbijałam i sobie bekał. Ja wychodzę z założenia, że lepiej odbić albo chociaż spróbować.

2017-01-07 09:28

Też jak nie odbija to kładę na boczku ;] Z racji, że mały swego czasu ulewał po położeniu pediatra kazała zrobić dość wysoki klin i po jedzeniu kłaść go na brzuszku od bioder w górę wysoko, a od bioder w dół na płasko i wtedy pięknie odbijał, a w nocy raz odbija, a raz nie.