Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Alergia Na Kaszki mleczno ryżowe. co robić ?

Data utworzenia : 2015-01-07 21:24 | Ostatni komentarz 2018-08-11 08:59

Justyny.Kaczmarek

24388 Odsłony
31 Komentarze

Witam synek skończy pół roku 26 stycznia próbuje podawać kaszki mleczno ryżowe ale niestety występuje alergia przy pierwszej kaszce bobovita o smaku bananowym wystąpiła wysypka przy drugiej o smaku waniliowym wymioty. Na banany synek dobrze reaguje bo podaje go co dwa dni ,kleik do mleka ryżowy daje i nic , nie wiem czy to jakiś składnik w tej kaszce wywołuje czy co. Czy może zmienić kaszke z innej firmy ? Prosze o radę .

2015-01-08 20:06

Spróbuj podać maluchowi inną kaszkę po prostu,jesli i zmiana nie pomoże to daj dziecku kaszkę bezmleczną. Jeśli to nie pomoże to na razie zrezygnuj z kaszki i spróbuj podać za jakiś czas.

2015-01-08 17:27

Jest duża dostęoność kaszek na naszym rynku. Według mnie dziecku nie będzie bardziej odpowiadać mleko na którym jest dana kaszka przygotowywana. Możesz też spróbować z kaszką manną.

2015-01-08 11:33

Ja też zdecydowanie polecam kaszki bezmleczne. Justyny nie wiem czy Cię to zainteresuje, ale ja zamawiałam kaszki z Niemiec - bo są bez dodatku cukru i bezmleczne. Jest kilka firm, które oferują produkty super jakości. Obecnie używam firmy Alnatura i są kaszki bezmleczne glutenowe i bezglutenowe. Jak dla mojego synka rewelacja. Niestety zamawiane przez internet są nieco droższe od dostępnych w Pl, ale co zrobić. Mi zależało na bezmlecznych i bezcukrowych produktach.

2015-01-07 22:28

Jutro wypróbuj i mam nadzieję ze bedzie dobrze ;)

2015-01-07 22:03

Justyno możesz kupic kaszke bezmleczna i zrobić ja na swoim odciagnietym pokarmie. Kaszki bezmleczne ma firma Holle a obecnie tez HUmana oraz Nestle - np. kaszka z lipa:)

2015-01-07 21:51

Karmie piersią wydaje mi sie ze to mleko spróbuję kupić N.... może akurat bedzie tolerowal. Dziękuję za odpowiedź

2015-01-07 21:28

A karmisz piersią? Może synek ma skazę białkową i jest uczulony na mleko zawarte w tej kaszce? Spróbuj kupić kaszkę bezmleczną i przygotuj ją na mleku które aktualnie pije twój synek. A jeśli to nie podziała to zmień firmę. Mój synek nie może jeść kaszki firmy B... ale taką samą z N... już toleruje i nic mu nie jest.